Προς ματαίωση η φιλική κόντρα της Εθνικής με… Λοντίγκιν λόγω Γιβραλτάρ

Οι FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει να τοποθετηθεί το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδος για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στην Ρωσία, αλλά αυτή η εξέλιξη θέτει σε αμφισβήτηση τα φιλικά με την Ρωσία του Γιούρι Λοντίγκιν.

Το πρώτο από τα δυο φιλικά είχε προγραμματιστεί μάλιστα για τις 6 Σεπτεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη, ωστόσο τίθεται πλέον σε μεγάλη αμφισβήτηση η διεξαγωγή του αφού με τις νέες εξελίξεις η «γαλανόλευκη» θα έχει επίσημη υποχρέωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ως διοργανώτρια του Μουντιάλ έχει προκριθεί απευθείας στην τελική φάση και είχε κληρωθεί στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδος, λόγω του γεγονότος ότι είχε λιγότερες ομάδες, ώστε να ακολουθήσει το πρόγραμμα της θεωρητικά έκτης ομάδας χωρίς να μετράνε τα αποτελέσματα όμως αλλά αντιθέτως με τις αναμετρήσεις να λογίζονται ως φιλικές.

Ωστόσο μετά την αναγνώριση του Γιβραλτάρ και του Κοσόβου και από την  στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει η προκριματική φάση, ανοίγει ο δρόμος για να συμμετάσχουν και αυτές οι ομάδες. Έτσι θα τοποθετηθούν σε κάποιον από τους δύο ομίλους που έχουν λιγότερες ομάδες (5) από τους υπολοίπους (που έχουν 6).

Ο λόγος για τον οποίο επιλέγεται το Γιβραλτάρ να προστεθεί στον όμιλο της Εθνικής μας και όχι το Κόσοβο είναι ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος δεν αναγωνρίζουν το δεύτερο ως μέλος της FIFA και μάλιστα είχαν καταψηφίσει την ένταξή του.

Αυτή η εξέλιξη λοιπόν συνεπάγεται και την ακύρωση του φιλικού που είχε οριστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Ρωσία του Γιούρι Λοντίγκιν, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δούμε κόντρα του πρώην Ξανθιώτη με τους Βασίλη Τοροσίδη και Πέτρο Μάνταλο (και όποιον άλλον μετέχει στην Εθνική). Όχι ακόμα τουλάχιστον…