Photos: 40 κλικ από την άφιξη και αναμονή της ΕΠΣ Ξάνθης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Με σχετική καθυστέρηση έφτασε λίγο πριν τις δέκα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο “Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης η αποστολή της ΕΠΣ Ξάνθης, που αναχώρησε λίγο μετά τις δύο μετά τα μεσάνυχτα από την βάση της για το ονειρικό ταξίδι της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο Region’s Cup.

Τα μέλη της αποστολής ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα στα σύνορα στους Κήπους του Έβρου, αφού υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση από τις τουρκικές αρχές ώστε να επιτρέψουν στο πούλμαν του ΚΤΕΛ Ξάνθης που μετέφερε την ομάδα να περάσει στο τουρκικό έδαφος και να συνεχίσει το ταξίδι του για την Πόλη. Ακολούθως, πλησιάζοντας προς το αεροδρόμιο, το λεωφορείο έπεσε σε ένα πρωτοφανές μποτιλιάρισμα. Έτσι ουσιαστικά η ομάδα έφτασε στο αεροδρόμιο με… την ψυχή στο στόμα, μόλις δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση για την Μπολόνια, τον απολύτως απαραίτητο χρόνο δηλαδή για οποιαδήποτε πτήση από την Τουρκία προς χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά τον τελευταίο ένα χρόνο που βρίσκεται σε έξαρση το προσφυγικό ζήτημα.

Υπήρξε όμως και ένα άλλο θέμα που προκάλεσε προσωρινά ανησυχία στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αφού έπεσαν τα συστήματα του τουρκικού αεροδρομίου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να προκληθούν νέες καθυστερήσεις. Ευτυχώς όμως και αυτό δείχνει πως λύθηκε, ενώ καταλυτικός ήταν ο ρόλος των Χακη Τζαμπάζ και Αλή Γκιουνγκιόρ που ανέλαβαν λόγω γνώσης της τουρκικής γλώσσας να κάνουν όλες τις συνεννοήσεις και να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα για την αποστολή της ΕΠΣ Ξάνθης, που κανονικά πρέπει είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 12.00 το μεσημέρι με το αεροσκάφος της εταιρείας «Πήγασος» για την Μπολόνια. Η διάρκεια της πτήσης, βάσει του προγραμματισμού, αναμένεται να είναι κάτι λιγότερο από τρεις ώρες, αφού είναι προγραμματισμένη για τις 13:50 τοπική ώρα (14:50 ώρα Ελλάδος).

Δείτε παρακάτω φωτορεπορτάζ από την άφιξη και την αναμονή της αποστολής της ΕΠΣ Ξάνθης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αλλά φυσικά και τους τέσσερις χορηγούς που μας βοήθησαν ώστε το ThrakiSportS να είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης που ακολουθεί την ομάδα των ξανθιωτών επιλέκτων για αυτήν την ευρωπαϊκή πρόκληση. Πρόκειται για τα καταστήματα ACS Ξάνθης, το κατάστημα ελαστικών Πουτακίδη Ηλία & σια Ο.Ε., το Caffeine Roastery Superfoods και το επίσης γνωστό στέκι La Terra Brasserie. Δείτε τις φωτογραφίες…