Πάτησε Αυστραλία η Εθνική! Δηλώσεις Γκιρτζίκη από το Σίδνεϊ για την αγάπη των ομογενών για την Ελλάδα…

Η αποστολή της Εθνικής ποδοσφαίρου βρίσκεται ήδη στην Αυστραλία για δύο φιλικά παιχνίδια. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης με αφορμή το ταξίδι αυτό μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας της Αυστραλίας SBS για την επίσκεψη αυτή της ομάδας.

«Χαίρομαι κατ’ αρχάς για το ότι μας προϋπαντήσατε με θέρμη στο αεροδρόμιο. Θα δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν τα παιδιά μας, γιατί τους περιμένει ένας πολύ δύσκολος αγώνας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που γίνεται στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2018. Αυτό που έχω να πω, είναι πως οι Έλληνες του εξωτερικού τιμούν πολύ περισσότερο την Ελλάδα μας και θα πρέπει και οι Έλληνες που ζούμε στην Ελλάδα, να παραδειγματιστούμε απ’ αυτό, να πάρουμε κάτι από εσάς», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Στη συνέχεια, ανέφερε για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν στο εξωτερικό είτε έφυγαν για να παίξουν μακριά από την Ελλάδα:   «Με όλη την ομογένεια, απανταχού της γης, όλα αυτά τα παιδιά τα παρακολουθούμε, είναι δικά μας παιδιά και θα παίρνουν ευκαιρίες για να ‘ρθουν και να αγωνιστούν για τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και του εθνικού ύμνου της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε και για τους λόγους της παρουσίας της Εθνικής ποδοσφαίρου στην Αυστραλία.  «Η πρώτη σκέψη που έκανα, επειδή είχα έρθει με την Εθνική Ελλάδας και είχα δώσει την υπόσχεση ότι θα πρέπει να ερχόμαστε πιο συχνά (2006). Αργήσαμε να έρθουμε από τότε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, γιατί πρέπει κατά διαστήματα να τονώνουμε το ελληνικό φρόνημα. Γι’ αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ, ταυτόχρονα όμως θα κάνουμε τα δυο φιλικά, ώστε ο προπονητής να βγάλει τα συμπεράσματά του και να είναι πιο έτοιμος για τα παιχνίδια που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο», κατέληξε.