Έβδομος στο Diamond League της Ρώμης ο Κώστας Μπανιώτης

Στην έβδομη θέση περιορίστηκε στο Diamond League της Ρώμης ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης. Ο θρακιώτης πρωταθλητής περιορίστηκε στα 2.24μ και δεν μπόρεσε να πάει πιο ψηλά, αν και έχει αποδείξει ότι έχει επιδόσεις δέκα πόντους πιο πάνω.

Ο Μπανιώτης ξεκίνησε άσχημα, με αποτυχημένη προσπάθεια στα 2.15μ που πέρασε με την δεύτερη. Με την τρίτη χρειάστηκε να περάσει τα 2.20μ δείχνοντας ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση. Ωστόσο, ήταν επιτυχημένη η πρώτη του προσπάθεια στα 2.24μ.

Στη συνέχεια είχε τρεις αποτυχημένες στα 2.27μ όπως και ο βρετανός Κρις Μπέικερ που έμεινε όγδοος. Στην ένατη θέση με 2.20μ κατετάγη ο Δημήτρης Χονδροκούκης, παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Κύπρου.

Το διαμάντι κατέκτησε ο ουκρανός Μπονταρένκο, όπως και πριν δέκα μέρες στο Μαρόκο. Πέρασε τα 2.33. Στα 2.30μ σταμάτησαν ο βρετανός Γκάρμπατζ, ο ιταλός Τάμπερι και ο κινέζος Τσανγκ. Στην πέμπτη και έκτη θέση με 2.27μ βρέθηκαν ο ιταλός Φασινότι και ο καταριανός Μπαρσίμ.