Μπαράζ ανόδου: Κανονικά την Κυριακή η τελευταία αγωνιστική παρά το Region’s Cup

Μπορεί πέντε παίκτες του Ορφέα Ξάνθης να συμμετέχουν στην αποστολή της ΕΠΣ Ξάνθης στο Σαν Μαρίνο, ωστόσο τελικά το γεγονός ότι κρίθηκαν τα εισιτήρια της ανόδου μια αγωνιστική πριν το τέλος είχε ως αποτέλεσμα να μην αναβληθεί η τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου καθώς αυτή καθίσταται αδιάφορη.

Ο Ορφέας Ξάνθης σε αυτήν την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην γειτονική Καβάλα και αντιμετωπίζει τον τοπικό Ηρακλή, αλλά έχοντας πλέον ανέβει ήδη στην Γ’ Εθνική, δεν έχει λόγο να ενεργοποιήσει το αίτημα που είχε γίνει καλού κακού για αναβολή αυτού του αγώνα.

Παράλληλα η ΑΕ Διδυμοτείχου θα υποδεχθεί την Δόξα Προσκυνητών. Από την στιγμή που και οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης έχουν ανέβει, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και από την δική τους πλευρά να ζητηθεί αναβολή μιας εβδομάδας, με το επιχείρημα ότι ο Ορφέας θα πρέπει να έχει όλους τους παίκτες του για να κόψει βαθμούς στην Καβάλα από τον τοπικό Ηρακλή, αφού τα πάντα έχουν κριθεί.

Ωστόσο στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, στις παρασκηνιακές συζητήσεις που είχαν γίνει, τόσο οι ομάδες (Προσκυνητές, Διδυμότειχο, Ηρακλής Ποταμουδιών) όσο και οι Ενώσεις (Θράκης, Έβρου, Καβάλας) είχαν συναινέσει στο αίτημα για αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής, εφόσον υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ώστε να ενισχυθεί απρόσκοπτα η εθνική προσπάθεια του Region’s Cup χωρίς να κινδυνεύσει για αυτόν τον λόγο να αποδυναμωθεί ο Ορφέας Ξάνθης στην προσπάθεια για άνοδο.