Η απόλυτη ανοργανωσιά στον Εθνικό παραμονές των εκλογών! Οι καταγγελίες και οι προτάσεις για το νέο ΔΣ

Παραμονές των κρίσιμων εκλογών στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, βγαίνουν στην δημοσιότητα καταγγελίες που προκαλούν μεγάλη αίσθηση, ενόψει της  διαδικασίας του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη, που ήταν η τελευταία μέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων, υπάρχουν επώνυμες αναφορές ότι μέλη του ΜΓΣ Εθνικός πήγαν στα γραφεία για να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις αλλά δεν υπήρχαν άτομα για να παραλάβουν τα χρήματα και κατά συνέπεια να δώσουν στα συγκεκριμένα μέλη το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Γιώργου Πανταζίδη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Γνώμη: «Τυπολάτρες αλλά … Τους έφαγε η τυπολατρία στον Εθνικό Αλεξ/πολης αλλά μάλλον, οι απερχόμενοι του – προσωρινού ΔΣ – θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν να είναι οι ίδιοι συνεπείς. Παρότι χωρίς διάθεση να δείξουν ευελιξία, ανοχή και κατανόηση (στις δύσκολες εποχές που ζούμε), ζητούσαν από τα μέλη να τακτοποιήσουν μέχρι κεραίας, την οικονομική τους συνδρομή ώστε να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, το προσεχές Σαββατοκύριακο όταν και θα διεξαχθεί η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ. Με αυστηρή ανακοίνωση, καλούσαν άπαντες εως χθες το μεσημέρι (31/5) να έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Ελα όμως που όποιος πήγαινε χθες το πρωί – τελευταία ημέρα γαρ – από τα γραφεία, δεν έβρισκε κάποιον από το ΔΣ ώστε να πληρώσει και να τακτοποιήσει την οφειλή του …. Το ίδιο είχε συμβεί και προηγούμενες ημέρες σε ώρες που θα έπρεπε να εξυπηρετείται . Εκτεθειμένοι οι διοικούντες, ιδιαίτερα ο Γ.Γ. του συλλόγου, που από τη μια με τις κινήσεις τους μοιάζουν να αποτρέπουν τη μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες, από την άλλη δυσκολεύουν αντί να εξυπηρετούν, λίγες ημέρες πριν την Γ.Σ.».

Ο γνωστός δημοσιογράφος προχώρησε όμως ένα βήμα παρακάτω, κοιτώντας την επόμενη μέρα στο ιστορικό σωματείο. Μέσα από ένα άρθρο του, στο οποίο υπογράφει ως μέλος του ΜΓΣ Εθνικός, περιγράφει την κατάσταση όπως την βιώνει ένας άνθρωπος που αγωνιά για το μέλλον του συλλόγου και εκφράζει δημόσια τις ελπίδες του ότι το νέο ΔΣ που θα εκλεγεί θα ξεχωρίζει για το ήθος του, καθιερώνοντας πολιτική «ανοικτών θυρών» και όχι ενός «κλειστού club», όπως προφανώς είναι σήμερα. Το κείμενο που αναρτήθηκε στο προσωπικό του blog έχει ως εξής:

«Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου, είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν εκλογές στον ΜΓΣ Εθνικό για ανάδειξη νέας διοίκησης. Εκλογές που αναμενόταν … όλο τον χειμώνα με ανυπομονησία και αγωνία , προκειμένου να γυρίσει σελίδα ο μεγάλος σύλλογος της Θράκης, αφού εδώ και μήνες περνά τη δική του ταραγμένη περίοδο.Με «αποκαλυπτικές ειδήσεις» σε ανώνυμα μέσα και με δηλώσεις με άρωμα απειλών και δικαστηρίων ως ανταπάντηση. Με παρασκήνιο και παραφιλολογία καφενειακού τύπου που μόνο προβλήματα διόγκωναν. Με παραιτήσεις και ομηρικούς καυγάδες σε συνεδριάσεις. Με προσωρινά συμβούλια και αντικαταστάσεις επί αντικαταστάσεων και πάει λέγοντας …
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η επερχόμενη Γενική Συνέλευση λαμβάνει ξεχωριστή, διάσταση και σίγουρα τη δική της βαρύνουσα σημασία για το αύριο του συλλόγου. Ενός συλλόγου που σίγουρα δεν αξίζει τη ταραχώδη περίοδο των τελευταίων μηνών αλλά κάτι διαφορετικό από αυτό.
Και μπορεί να διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, αλλά η κρίση γεννά ευκαιρίες για υγιές ξεσκαρτάρισμα. Όπως επίσης, η εποχή μπορεί να γεννήσει προκλήσεις που αν τις αξιοποιήσει, ένα σωματείο σαν τον Εθνικό, σωστά τότε μπορεί να ελπίζει σε ομορφότερες για τον αθλητισμό και τον σύλλογο ημέρες.
Τι απομένει λοιπόν; Ελάχιστες ώρες πριν την οριστικοποίηση των ενδιαφερομένων για μια εκ των διοικητικών θέσεων, λίγα 24ωρα προτού στηθούν κάλπες, αφότου ακουστεί ένας απολογισμός μιας ταραχώδους χρονιάς.
Σε τι μπορούμε και πρέπει να ελπίζουμε; Στην ανάδειξη ενός Διοικητικού Συμβουλίου που να ξεχωρίζει για το ήθος του, την αγάπη για τον σύλλογο και τον αθλητισμό, σε ένα Δ.Σ. που θα δώσει το έναυσμα στην τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό του ΜΓΣ, θα διακρίνεται για τα εγνωσμένου κύρους και υπόληψης μέλη του, την αξιοπιστία, την φερεγγυότητά τους, θα απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους, κοινωνικά αναγνωρίσιμους που θα συνθέτουν, θα εμπνέουν σεβασμό και σοβαρότητα.
Κλειδί για όλα αυτά, η όσο το δυνατόν μαζική συμμετοχή νέων αλλά και παλαιών «Εθνικάκηδων», που θα καταθέσουν σκέψεις, γόνιμο προβληματισμό και δημιουργικές προτάσεις.
Βασική προϋπόθεση, η καθιέρωση των «ανοιχτών θυρών», αφού Εθνικός ως κλειστό club , όπως ίσως κάποιοι θα ονειρεύονται δεν μπορεί να υπάρξει και να σταθεί»