Photos: Αυτές είναι οι στολές της ΕΠΣ Ξάνθης για το Region’s Cup! Η συμβολή “Τορο”, ΠΑΕ και παραγόντων του τοπικού

Είναι απο τις στιγμές που η φράση “η ισχύς εν τη ενώσει” είναι πιο ουσιαστική απο ποτέ, ο λόγος της αναφοράς μας μα φυσικά στην τρομερή συσπείρωση και συμμετοχή ανθρώπων του ποδοσφαίρου της Ξάνθης στην προσπάθεια που κατεβλήθη για να μπορέσει η ΕΠΣ Ξάνθης που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας να μετέχει κανονικά στην Α’ φάση της διοργάνωσης του Region’s Cup στο Σαν Μαρίνο.

Σίγουρα για να οριστηκοποιήθει η παρουσία της Ξανθιώτικης ομάδας στο Σαν Μαρίνο σημαντικό ρόλο έπαιξε το ποσό των περίπου 20,000 που κατέφθασε στην Ένωση μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ποσό που δικαιούταν η Ένωση καθώς στην διοργάνωση εκπροσωπεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο.  Επίσης πάρα πολύ σημαντική ήταν και η προσφορά του προέδρου του σωματείου της Βιστωνίδας που προσέφερε ένα σημαντικό ποσό για το ταξίδι, όπως και η άξια συγχαρητήρια κίνηση των παικτών της ομάδας για συμμετοχή με ένα ποσό στο ταξίδι ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν την ομάδα και οι παίκτες που αποκλείστηκαν λόγω της γκάφας της ΕΠΟ.

Πέρα όμως απο το οικονομικό, άξιες αναφοράς είναι και οι προσφορές απο ανθρώπους του χώρου, τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστική η κίνηση του προέδρου του Άρη Αβάτου Ηλία Κοτόπουλου που ήταν ο άνθρωπος που προσέφερε την φόρμα αποστολής της ομάδας, όπως και το καλοκαιρινό σετ (μπλουζάκι και σορτσάκι) που προσέφερε ο πρόεδρος του Ορφέα Ξάνθης Μπάμπης Χατζημεστής.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε την κίνηση του Ξανθιώτη αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας και αμυντικού της Ρόμα Βασίλη Τοροσίδη, η αγάπη του οποίου για το ερασιτεχνικό της Ξάνθης είναι δεδομένη, που προσέφερε την λευκή στολή αγώνα που βλέπετε και στην φωτογραφία παρακάτω. Ενώ την κόκκινη στολή αγώνα την προσέφερε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, η οποία μάλιστα προσέφερε και τα ρούχα προπόνησης που θα φοράν οι παίκτες της επίλεκτης μεικτής ομάδας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της ΕΠΣ Ξάνθης στο Σαν Μαρίνο.

Αναμφίβολα τέτοιες κινήσεις δείχνουν πόσο μπροστά μπορεί να πάει το ερασιτεχνικό αν όλοι όσοι το αγαπούν και μπορούν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση του μετέχουν και ενώνονται για να βοηθήσουν έναν σκοπό. Τέλος να σημειώσουμε πως όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στις φωτογραφίες παρακάτω στις στολές δεν υπάρχει το εθνόσημο, κάτι που απαγορεύει η Uefa, όπως και να υπάρχει χορηγός (αφού μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο), ενώ σε περίοπτη θέση είναι ο Δημόκριτος που αποτελεί και το σήμα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, όπως φυσικά της μεγάλης ομάδας του Νομού!