Με Πανίδη παρούσα η ΕΠΣ Ξανθης στη συγκέντρωση για την ανατροπή Γκιρτζίκη των Σαββίδη-Μελισσανίδη-Αλαφούζου!

Από τις 20:00 το βράδυ πραγματοποιείται στο «Makedonia Palace» η συνάντηση των των Ενώσεων της… αντιπολίτευσης της διοίκησης Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ, η οποία πραγματοποιείται μετά από το κάλεσμα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, αλλά και τοπυ ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σύμφωνα με μπαράζ δημοσιευμάτων από αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης αλλά και της Θεσσαλονίκης, συνολικά 31 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) βρίσκονται συγκεντρωμένες στο πολυτελές ξενοδοχείο και συζητούν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν αυτή η διαφαινόμενη πλειοψηφία μετατραπεί και σε… ψήφους, αρχλης γενομένης από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 24 Ιουνίου, τότε θα έχουμε πολύ σοβαρές εξελίξεις!

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον Arena, η ΕΠΣ Ξάνθης όχι απλά παραβρέθηκε αλλά εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Γιώργο Πανίδη που αναφέρεται ως πρώτος στην σχετική λίστα. Είναι προφανές ότι στην συνάντηση δεν παραβρέθηκε κανείς από τις ΕΠΣ Θράκης και ΕΠΣ Έβρου, που άλλωστε συμμετέχουν με τους προέδρους τους στο ΔΣ της ΕΠΟ υπό τον ξανθιώτη πρόεδρό της Γιώργο Γκιρτζίκη.

Aναλυτικά οι πρόεδροι των Ενώσεων που παρίστανται στη συνάντηση (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα):

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Γιώργος Πανίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Παναγιώτης Σάλτας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρτας, Θανάσης Τρομπούκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών, Δημοσθένης Κιουπτσίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, Λεωνίδας Μαλιούφας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστος Σάββας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ρένος Φρέρης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αστέριος Αντωνίου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Τ. Παπαχρήστου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φωκίδας, Χαρ. Κατσανάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Β. Χατζηαποστόλου.

Παρούσες είναι επίσης, μεταξύ άλλων, με εκπροσώπους τους και οι ΕΠΣ Λάρισας (Ζήσης Γρηγορίου), ΕΠΣ Φλώρινας, ΕΠΣ Χανίων (Γιώργος Βούρβαχης), ΕΠΣ Φθιώτιδας (Δημήτρης Κουτρουμάνος) και η αντιπολίτευση της ΕΠΣ Χαλκιδικής (Σταύρος Σαρηγιαννίδης). Εννοείται ότι  ως οικοδέσποινα είναι η ΕΠΣ Μακεδονίας, της οποίας ο πρόεδρος, Ευ. Γραμμένος είναι ο συντονιστής της αντιπολίτευσης και από πολλούς φημολογείται ως η πιθανότερη επιλογή για να κατέβει απέναντι στον Γιώργο Γκιρτζίκη ως υποψήφιος πρόεδρος. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Γιώργος Γκιρτζίκης έχει εκφράσει προ πολλού την πρόθεσή του να ξανακατέβει υποψήφιος. Άνθρωποί του μάλιστα, υποστήριζαν ότι η παρουσία κάποιων εκπροσώπων ΕΠΣ σε αυτήν την συνάντηση δεν σημαίνει απαραίτητα και… ψήφο προς την πλευρά της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Οκτωβρίου.

«Ευχαριστώ που είστε εδώ. Όλοι όσοι είμαστε εδώ δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς σαν ΠΑΟΚ διαλέξαμε τον δρόμο της κάθαρσης και θα παραμείνουμε σε αυτόν. Υπάρχει διαφθορά και ήρθε η στιγμή να πολεμηθεί.  Τρεις μεγάλες ομάδες ενώθηκαν με κοινό στόχο να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορούμε όλοι μαζί είναι να καταστρέψουμε το αμαρτωλό σύστημα και να επαναφέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα», σχολίασε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης σχολίασε στον δικό του χαιρετισμό: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Η απόδειξη είναι ότι είμαστε τρία μεγάλα σωματεία εδώ και θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Είναι κρίμα να σκοτώνουμε αυτό που αγαπάμε. Βοηθήστε να το αλλάξουμε…».