Το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια και το άγνωστο ασημένιο του «δικού μας» Γιώργου Κελεσίδη στη Βέρνη

Απλά ασυναγώνιστος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας, που θριάμβευσε στον τελικό των κρίκων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Βέρνης, κατακτώντας τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Στην κατάμεστη από 5.200 φιλάθλους “PostFinance Arena”, ο 26χρονος πρωταθλητής εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του, συγκέντρωσε 15,866 βαθμούς και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, που έμειναν να παλέψουν για τις υπόλοιπες θέσεις.

Με το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, στη Βέρνη, ανέβηκαν στα 25 τα μετάλλια που έχει πανηγυρίσει η ελληνική γυμναστική στην ιστορία της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης ανδρών.

Η αποστολή επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας από την Ελβετία και αξίζει να αναφερθεί ότι στις αποσκευές της υπήρχε ένα ακόμα, άγνωστο στους πολλούς, μετάλλιο. Και μάλιστα θρακιώτικο.

Όπως σημείωσε και σε σχετικό δελτίο Τύπου η Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής, ο Γιώργος Κελεσίδης ανέβηκε στο… βάθρο των «βενιαμίν» της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στην “PostFinance Arena” της Βέρνης.

Μεταξύ των πέντε μελών της Εθνικής Εφήβων, ο  έκανε ντεμπούτο στον θεσμό ο Γιώργος Κελεσίδης που δεν έχει καν συμπληρώσει τα 14 του χρόνια και κατά συνέπεια ήταν ο δεύτερος πιο μικρός σε ηλικία αθλητής της διοργάνωσης.