Από την εξέδρα του Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Προσκυνητών στην… προεδρία της Βέροιας ο Ζήσης Βρύζας

Το απόγευμα της Κυριακής ο Ζήσης Βρύζας όχι απλά βρισκόταν στην Ξάνθη, αλλά παρακολουθούσε από την εξέδρα του γηπέδου του ΑΟΞ την ιστορική όπως αποδείχθηκε αναμέτρηση του Ορφέα Ξάνθης με την Δόξα Προσκυνητών, που σφράγισε την άνοδο και των δύο ομάδων στην Γ’ Εθνική.

Πριν καν συμπληρωθεί ένα εικοσιετράωρο, όλα δείχνουν ότι αναλαμβάνει την προεδρία της Βέροιας. Για να συμβεί αυτό, άνοιξε πιο πριν ο δρόμος μέσα από την παραίτηση του Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος  υπέβαλε σήμερα (30/5), την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ Βέροια.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ομάδα της Ημαθίας, «ο κ. Καρυπίδης έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, το οποίο κατέχει, και τις αμέσως επόμενες μέρες θα απεμπλακεί και τυπικά από την Π.Α.Ε. Βέροια».

«Αποχωρώ από τη Βέροια με έντονα συναισθήματα, καθώς κατάγομαι από εδώ και με συνδέουν έντονοι δεσμοί με την ομάδα και τον κόσμο. Το διάστημα που βρισκόμουν στο τιμόνι της ομάδας αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι στη Βέροια και προσπάθησα για το καλύτερο. Έκανα μία μεγάλη επένδυση στην ομάδα και τις υποδομές, σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με στόχο η Βέροια να σταθεροποιήσει τη θέση της στη Super League. Φεύγοντας, παίρνω μαζί μου τις καλές στιγμές και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στη Βέροια από εδώ και πέρα», ανέφερε ο Καρυπίδης.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, θα δώσει τα κλειδιά της ΠΑΕ στον Ζήση Βρύζα ο οποίος θα αναλάβει πρόεδρος του σωματείου. Ο Βρύζας και στον ΠΑΟΚ είχε θητεύσει με επιτυχία από το πόστο του προέδρου με τον Καρυπίδη να κρίνει πως είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της νέας κατάστασης. Ταυτόχρονα φέρεται να έχει βρει και το πρόσωπο που θα του μεταβιβάσει τις μετοχές της ομάδες, καθώς το θέμα της πώλησης θα καθυστερήσει και δεν υπάρχει χρόνος  για χάσιμο λόγο της εμπλοκής του με τον Άρη.

 Ο Καρυπίδης ήταν πάντως την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και συζητούσε με τους εκπροσώπους των παικτών που έχουν καταθέσει προσφυγή. Όπως είναι γνωστό η αδειοδότηση της Βέροιας έχει ανακληθεί και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός με την πλευρά των παικτών προκειμένου η ομάδα της Ημαθίας να ξανά πάρει αδειοδότηση.