Βασικοί Ανδρεάδης και Δαλακούρας αλλά ήττα στο τάι μπρέικ στο τρίτο φιλικό της Εθνικής με Αλγερία

Την πρώτη της ήττα στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι με την Αλγερία, που διεξήχθη στο ΔΑΚ Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» γνώρισε η Εθνική Ανδρών που ηττήθηκε αυτή τη φορά με 2-3.

Ο Σωτήρης Δρίκος συνέχισε τις δοκιμές ξεκινώντας με διαφορετικό δίδυμο ακραίων, καθώς αυτή τη φορά χρησιμοποίησε μαζί με τον Πρωτοψάλτη τον αρχηγό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ανέστη Δαλακούρα. Στο κέντρο χρησιμοποιήθηκε ξανά ως βασικός ο επίσης Εβρίτης Ανδρέας Ανδρεάδης παρέα με τον Σμαραγδή και βασικός διαγώνιο ο Ασπιώτης.

Ο Ανδρεάδης σημείωσε 7 πόντους (5/8 επ., 2 μπλοκ) και ο Δαλακούρας έναν (1/9 επ., 39% υπ. – 28% άριστες), ενώ άλλον έναν και μάλιστα με άσσο πρόσθεσε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που πέρασε ως αλλαγή. Χρόνο να ξεκουραστεί έδωσε ο Δρίκος στον έτερο θρακιώτη, τον Δημήτρη Γκαρά, καθώς χρησιμοποίησε ως λίμπερο τον Ζήση  (33% υπ. – 17% άριστες).

Για την Εθνική πρώτος σκόρερ ήταν ο Ασπιώτης με 22 πόντους και ακολούθησε ο Πρωτοψάλτης με 21. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και πάλι δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, αντέδρασε στο 2ο και 3ο σετ, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς κι η Αλγερία πήρε έτσι τη νίκη στην τρίτη μεταξύ των δυο ομάδων αναμέτρηση. Τα σετ: 2-3 (17-25, 27-25, 25-19, 24-26, 11-15)

«Ήταν τρία δυνατά τεστ τα οποία μας βοήθησαν να δούμε αρκετά πράγματα. Σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσει ότι και σα τρία ματς είχαμε μέτριο ξεκίνημα, ενώ αν και είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς δεν το κάναμε κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσουμε. Ατομικά πηγαίνουμε καλύτερα, υπάρχει καθημερινή βελτίωση και στο τακτικό κομμάτι, αλλά επαναλαμβάνω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας», ήταν το σχόλιο του Σωτήρη Δρίκου.