Με τους τρεις απο τους τέσσερις Θρακιώτες να αγωνίζονται διπλασίασε τις νίκες επί της Αλγερίας η Εθνική

Δεύτερη νίκη για την Εθνική ανδρών επί της Αλγερίας στο δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων με το ίδιο σκορ (3-2) και περίπου το ίδιο σενάριο, αν και συγκριτικά με το πρώτο ματς δεν χρειάστηκε να γίνει ανατροπή απο την Εθνική μας(θυμηθείτε ΕΔΩ τι έγινε στο πρώτο φιλικό).

Η ελληνική ομάδα σε ορισμένους τομείς ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο φιλικό το οποίο επίσης νίκησε με 3-2 σετ την Παρασκευή. «Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στην αρχή δεν ήμασταν καλοί, αλλά από το β’ σετ βρήκαμε ρυθμό και βελτιωθήκαμε πάρα πολύ στο κομμάτι της αλλαγής. Μετά τις αλλαγές στο 4ο σετ είχαμε φυσιολογικά κάποια θέματα, ωστόσο στο 5ο ίσως είχαμε την καλύτερη μας απόδοση μέχρι τώρα» ανέφερε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός που είδε την Εθνική να κερδίζει με 3-2 σετ(22-25, 25-23, 25-23, 19-25, 15-13)

Με τον Σωτήρη Δρίκο να συμπληρώνει για το ματς:«Ξαναλέω ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν καμία σημασία, αλλά αντιθέτως είναι σημαντικό ότι ήδη έχουμε δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια. Έχουμε παίξει δέκα σετ απέναντι σε μια καλή ομάδα και έχουμε αξιόπιστα στοιχεία για να δούμε πως πάμε και τι πρέπει να βελτιώσουμε στη συνέχεια».

Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε ανάσες στον Ανδρέα Ανδρεάδη, την θέση του πήρε ο Σμαραγδής, ενώ σε αντίθεση με το πρώτο φιλικό εξαιρετικός ήταν ο Ραφήλ Κουμεντάκης που πέτυχε 10 πόντους (7/18 επ., 3 μπλοκ, 56% υπ. – 42% άριστες). Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Δημήτρης Γκαράς που αγωνίστηκε ως βασικός λίμπερο έχοντας πολύ καλά στατιστικά (89% υπ. – 56% άριστες), ενώ βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο φιλικό παρουσιάστηκε και ο Ανέστης Δαλακούρας που πέτυχε 5 πόντους(4/6 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. – 21% άριστες).

Κορυφαίος σκόρερ για την Ελληνική ομάδα αναδείχτηκε για δεύτερο ματς ο Τζιουμάκας με 17 πόντους και ακολούθησε ο Φράγκος και ο Κουμεντάκης που ήταν οι μόνοι με διψήφιο αριθμό πόντων.