ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Λύγισε στην τέταρτη περίοδο ο Αρίωνας και αποκλείστηκε από τον τελικό του πρωταθλήματος

Σε ένα νευρικό παιχνίδι με πολλά λάθη, το οποίο ήταν ντέρμπι για 30 λεπτά, ο Αρίων Ξάνθης δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 68-57 από τον Πανσερραϊκό. Έτσι η ομάδα της Ξάνθης θα αντιμετωπίσει αύριο στις 18:00 την Θύελλα Φερών, ενώ ο Πανσερραϊκός στον μεγάλο τελικό τον Αστέρα Καβάλας (θυμηθείτε την LIVE εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ). Μεγάλη η στήριξη από τους φίλους του Αρίωνα, που κατέκλυσαν το κλειστό της Κομοτηνής.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ συνεχώς και να προσπερνάνε η μία την άλλη. Το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να προσπαθούν να διαβάσουν το παιχνίδι της άλλης, όμως στη συνέχεια είδαμε καλό μπάσκετ, παρά τα δυνατά μαρκαρίσματα και τον Πανσερραϊκό να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 18-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τον Αρίωνα να βελτιώνει λίγο της αμυντικές του επιδόσεις και να κλείνει αυτός μπροστά στο σκορ με 31-32 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο ο Πανσερραϊκός βρήκε πολλές λύσεις από το τρίποντο, την ώρα που ο Αρίωνας περνούσε την μπάλα μέσα στη ρακέτα. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι μαζι στο σκορ, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 50-48 για την ομάδα τον Σερρών. Ο Αρίωνας πέτυχε τον πρώτο πόντο για το τέταρτο δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια έμεινε εκεί. Ο Πανσερραϊκός με ένα σερί 14-0 πέρασε μπροστά με διψήφια διαφορά, αφήνοντας την ομάδα της Ξάνθης για πέντε λεπτά χωρίς πόντο. Ο Αρίωνας με δικό του σερί 0-8 μείωσε σε 64-57, όμως τα λάθη και πάλι στο τέλος και οι χαμένες βολές έφεραν το τελικό 68-57 για τον Πανσερραϊκό.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS.

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει και πλήρες φωτορεπορτάζ του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 18-16, 31-32 (ημίχρονο), 50-48, 68-57 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Ξενικάκης, Παπαγερίδης

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ρούλης): Παπαγεωργίου 8 (1), Ιακωβίδης 19 (3), Χατζής, Μωϋσίδης, Σιδερίδης 3 (1), Λιάπης 5, Μπουτάκογλου 4, Ιωαννίδης, Χατζηανδρέου 2, Γιαβρόπουλος 7 (1), Ροΐδης 4 (1), Καρναβάς 16.

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ  (Παπαδόπουλος-Αρβανιτίδης): Νυμφόπουλος 3, Κλωναράς 2, Ανδρεόυ 7, Αμοιράς, Παϊτάρης 3 (1), Αμπεριάδης 10 (1), Νταβουλτζόπουλος 8, Μπουτσακτσή, Λιβησιανος 15 (1), Καλεάδης 1, Φώτης, Πλατανίτης 8 (1).