Η ΑΕ Κομοτηνής αναδείχτηκε νικήτρια στο “Ελ Θράκικο” των Παλαιμάχων κόντρα στην Ξάνθη

Μια απο τις θέσεις 7-8 θα διεκδικήσει το πρωί της Κυριακής η ομάδα Παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών της ΑΕ Κομοτηνής που κέρδισε την Ξάνθη με 79-58, στο δεύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης 40+ Maxibasket που διεξάγεται στην Καβάλα, στέλνοντας τους Ξανθιώτες να παλέψουν για τις θέσεις 9-10.

Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε σαν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο ένα ξέσπασμα των Κομοτηναίων στην δεύτερη περίοδο ήταν αρκετό για να κάνει την διαφορά, και να στείλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 15 πόντους με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ξανθης με τον Σταυρακάρα και τον Κοτσίκη προσπάθησε να κατεβάσει την διαφορά αλλά βρήκε απέναντι της σε μεγάλη βραδιά τους Κεσκινίδη, Κοτσαρίδη, Παπαδόπουλου και Γαλανάκη που οδήγησαν την ΑΕ Κομοτηνής στη νίκη.

Οι Παλαίμαχοι της ΑΕ Κομοτηνής θα ολοκληρώσουν την παρουσία τους στην διοργάνωση του Maxibasket με τον Κυριακάτικο αγώνα στις 11:00 κόντρα στην ΕΛΠΕ για τις θέσεις 7-8. Ενώ η ομάδα της Ξάνθης θα αντιμετωπίσει την ομάδα του ΣΒΕΚ Αγρινίου στις 09:00 για τις θέσεις 9-10.

Διαιτητές: Γάκης-Βαρίκος

Δεκάλεπτα: 18-18, 46-31 (ημίχρονο), 64-42, 79-58 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Παπούης): Παπαδόπουλος 13, Μπαμπαθανάσης 8, Γαλανάκης 12, Κεσκινίδης 24, Κοτσαρίδης 17, Χαντζής 3, Σιμιτόπουλος 2, Χατζόπουλος, Μερκουρίδης, Σπανός, Δαλαμανάκης, Μαλαμίδης, Φωτακάκης, Μαρκόπουλος.

ΣΠΑΚ ΞΑΝΘΗΣ (Ηλιάδης): Σαλτσίδης 2, Πατσούρας 8, Σταυρακάρας 14, Ιγνατιάδης 7, Κοτσίκης 16, Κεφαλάς 4, Τριανταφυλλίδης 5, Σιούτας 2, Βαρδικελδόγλου, Αμοιράς, Τζούλιας, Ορφανίδης, Πιπερούδης, Μαυρόπουλος.