Λήγει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου στην Α2 Γυναικών χωρίς να έχει βγει πρωταθλητής στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έκανε γνωστό ότι λήγει την ερχόμενη Τρίτη η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής στα ειδικά πρωταθλήματα ανόδου σε Α2 Γυναικών και Γ΄ Εθνική Ανδρών, ενώ στις 3 Ιουνίου οι κληρώσεις.

«Στις 30/05 λήγει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής των Πρωταθλητών των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών, Γυναικών και Ανδρών, που συμμετέχουν στα Ειδικά Πρωταθλήματα ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών (1ο και 2ο όμιλο) και Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών (2ο όμιλο) αντίστοιχα.  Τέλος στις 3/06 θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των παραπάνω Ειδικών Πρωταθλημάτων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα κληθεί να δώσει την πρωταθλήτρια στις γυναίκες, πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αφού θα απομένει μια ακόμα αγωνιστική. Και ναι μεν εφόσον κερδίσει αυτό το Σαββατοκύριακο η Ασπίδα κατακτά τον τίτλο από τώρα, αλλά αν χάσει τα πράγματα μπλέκουν, ενώ η ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα καλείται να δηλώσει συμμετοχή ως τις 30 Μαΐου.

Πάντως, από την Ένωση διευκρίνισαν στο ThrakiSportS ότι δεν υπάρχει θέμα, η δήλωση θα γίνει μετά την λήξη του πρωταθλήματος και στην κλήρωση θα μπει απλά το όνομα της Ένωσης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και θα αντικατασταθεί στην συνέχεια από την πρωταθλήτρια ομάδα, όπως έχει συμβεί σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.