Τα δεδομένα για την παρουσία του Χρήστου Κατραντζή στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο

Επτά ημέρες απέμειναν για να επικυρωθεί η παρουσία του θρακιώτη κολυμβητή Χρήστου Κατραντζή μέσω της σκυταλοδρομίας 4×100 ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στις 31 Μαΐου κλείνει η προθεσμία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τις σκυτάλες και η Ελλάδα με τις επιδόσεις της στα 4×100μ. ελεύθερο αλλά και στα 4×100μ. μεικτή ομαδική, στην οποία ωστόσο δεν μετέχει ο Κατραντζής, έχει ήδη μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη που της δίνει πρόκριση. Το ενδεχόμενο να αλλάξει αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο, αφού δεν υπάρχουν αγώνες.

Υπάρχει όμως μια άλλη παράμετρος, που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Η σκυτάλη θα εξασφαλίσει μεν την πρόκριση στο Ρίο, αλλά η σύνθεση της ομάδας που θα ταξιδέψει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι απαραίτητο να είναι η ίδια με αυτήν που πέτυχε στο Λονδίνο τον χρόνο που της εξασφάλισε την πρόκριση. Θα την απαρτίσουν οι τέσσερις γρηγορότεροι κατοστάρηδες, με βάση τους χρόνους που θα έχουν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ατομικό επίπεδο ο Χρήστος Κατραντζής όπως και ο Οδυσσέας Μελαδίνης δεν βελτίωσαν τους χρόνους που ήδη είχαν πριν πάνε στο Λονδίνο, ωστόσο ακόμα και αυτές οι επιδόσεις είναι αρκετές για να τους δώσουν θέση στην ομάδα. Για αυτό και εκτιμάται ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, έχουν «καπαρωμένη» τη θέση, όπως και ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ και μοναδικός Έλληνας αθλητής που κολυμπάει κάτω από τα 49 δευτερόλεπτα, Κριστιάν Γκολομέεβ, για τον οποίον επίσης δεν τίθεται θέμα.

Βέβαια, θα υπάρξει ερωτηματικό αναφορικά με την σύνθεση της σκυτάλης, αλλά αυτό όπως εξηγεί και το aquaplanet θα έχει πρωτίστως και με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα να κάνει με την τέταρτη θέση, για την οποία υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες και οι οποίοι θα κάνουν την προσπάθειά τους να μπουν στην ομάδα και να πάνε στο Ρίο μέσω του πανελλήνιου πρωταθλήματος όπεν.

Έξι κολυμβητές εμφανίζονται έτοιμοι να διεκδικήσουν την τέταρτη θέση, με τον Απόστολο Χρήστου που κολύμπησε και στο Λονδίνο, να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα και να είναι ο μόνος από αυτούς τους έξι που έχει κολυμπήσει κάτω από 50 δευτερόλεπτα. Ανδρέας Βαζαίος, Γιάννης Θέρμος, Αλέξανδρος Σκουτέλας, Κώστας Κοντόπουλος και Φώτης Κολιόπουλος θα κάνουν την ύστατη προσπάθεια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, η φετινή κατάταξη στα 100μ. ελεύθερο, βάσει της επικαιροποίησης της οποίας θα προκύψουν και οι τέσσερις που θα ταξιδέψουν με την σκυτάλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο:
1. Κριστιάν Γκολομέεβ 48.95 ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Λονδίνο)
2. Χρήστος Κατραντζής 49.42 βελγικό πρωτάθλημα (Αμβέρσα)
3. Οδυσσέας Μελαδίνης 49.55 χειμερινοί αγώνες (Μαρούσι)
4. Απόστολος Χρήστου 49.95 ημερίδα επιλέκτων (Πειραιάς)
———————————————————-
5. Ανδρέας Βαζαίος 50.37 χειμερινό ιταλικό πρωτάθλημα (Ριτσιόνε)
6. Γιάννης Θέρμος 50.51 χειμερινοί αγώνες (Μαρούσι)
7. Αλέξανδρος Σκουτέλας 50.62 χειμερινοί αγώνες (Μαρούσι)
8. Κώστας Κοντόπουλος 50.90 χειμερινοί αγώνες (Μαρούσι)
9. Φώτης Κολιόπουλος 50.94 Cita di Milano (Μιλάνο)