Μακάβρια γκάφα στην Ξάνθη – Ξέθαψαν νεκρό χωρίς να ενημερώσουν κανέναν συγγενή!

Σε μια μακάβρια γκάφα υπέπεσαν οι υπεύθυνοι για την λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων, στην Ξάνθη, που ξέθαψαν, και απομάκρυναν από τάφο, νεκρό χωρίς πρώτα να ενημερώσουν κάποιον εκ των συγγενών του.

Πρόκειται για τον Κώστα Βλαχόπουλο ο οποίος απομακρύνθηκε από τον τάφο στον οποίο είχε θαφτεί, ενώ στην θέση του τοποθετήθηκε κάποιος άλλος! Όπως αναφέρει ο γιος του, και εκδότης της Φωνής της Ξάνθης, Σταύρος Βλαχόπουλος η γκάφα έγινε αντιληπτή την Κυριακή όταν ο ίδιος επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα του και αντίκρισε κάποιον άλλον στην θέση του.

Ο ίδιος εξηγεί πως “με το που έφθασα στον τάφο του πατέρα μου, διαπίστωσα πως ο τάφος ήταν επιμελώς ανοιγμένος, τα γράμματα του ονόματός του και η φωτογραφία εξαφανισμένα, η ταφόπλακα ακουμπισμένη με προσοχή σε διπλανό μνήμα και μέσα στον τάφο να βρίσκεται θαμμένος κάποιος άλλος, ενώ επάνω από το χώμα, υπήρχαν στεφάνια και λουλούδια”.

Όπως υπογραμμίζει μάλιστα ο ίδιος, μέσα από την εφημερίδα του, “’όλα αυτά που αντίκρισα, δεν μου άφηναν περιθώριο να σκεφθώ κάτι άλλο, παρά ότι οι αρμόδιοι είχαν προβεί στην εκταφή του πατέρα μου χωρίς να ενημερώσουν κανέναν από την οικογένεια και στη θέση του είχαν βάλει κάποιον άλλο. Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω το ότι αυτά που αντίκρισα ήταν πραγματικότητα και όχι κάποιο όνειρο, προσπάθησα να δω αν σε εκείνο το σημείο υπήρχε η φωτογραφία του και τα γράμματα του ονόματός του, όμως άδικα προσπαθούσα, γιατί αυτά -όπως μετά έμαθα- βρίσκονταν σε άλλο σημείο.

Το σοκ που δέχθηκα ήταν τέτοιο, όπου ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω το πώς είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο κάποιοι, απέναντι στη μνήμη των νεκρών, αλλά και απέναντι στους συγγενείς αυτών. Το τι ακολούθησε λίγο ως πολύ μπορείτε να το καταλάβετε, αφού το θέμα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το άφηνα έτσι, μιας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο την μνήμη ενός νεκρού”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται κάτι αντίστοιχο στα Δημοτικά Κοιμητήρια Ξάνθης μιας και στο παρελθόν συγγενείς νεκρού προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για αντίστοιχη ενέργεια.

“Το μνήμα του πατέρα μου, ανοίχθηκε επιμελώς χωρίς να καταστραφεί το παραμικρό, πράγμα που με αναγκάζει να σκεφθώ πως ο σκοπός κάποιου ή κάποιων ήταν η επαναχρησιμοποίηση των μαρμάρων για άλλο νεκρό, κάτι για το οποίο φυσικά οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη” καταλήγει ο Σταύρος Βλαχόπουλος.

ΠΗΓΗ: www.xanthinea.gr