Η επιστροφή της Κατερίνας Παπάζογλου μετά τον σοκαριστικό της τραυματισμό

Γεννημένη το 1998, η ακραία της Ελπίδας Αμπελοκήπων Κατερίνα Παπάζογλου, με καταγωγή από τον Έβρο και συγγένεια με τον βοηθό προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιώργο Παπάζογλου, έχει μάθει από πολύ μικρή ηλικία να αγωνίζεται κι έτσι όταν ήρθε μια πολύ δύσκολη στιγμή για εκείνη τη φετινή σεζόν δε το έβαλε κάτω. ΄

Στο τρίτο σετ στα ημιτελικά νεανίδων της ΕΠΕΣΘ, τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, χτύπησε το γόνατο σε αγώνα της ομάδας της ενάντια στους Μακεδόνες Αξιού. Μια κακή στιγμή που την έβγαλε νοκ άουτ όχι μόνο από τους αγώνες της Ελπίδας (αγωνίζεται στις κορασίδες, νεάνιδες και στο γυναικείο) αλλά κι από την Εθνική Ομάδα νεανίδων της οποίας είναι αρχηγός και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Κατερίνα Παπάζογλου μίλησε στο Greekvolley για την πορεία της στο βόλεϊ, τον τραυματισμό της και το μέλλον. «Το βόλεϊ εμφανίστηκε στη ζωή μου όταν ήμουν στο δημοτικό. Είχα αλλάξει πολλά αθλήματα και το βόλεϊ ήταν στην τελευταία μου επιλογή. Στην αρχή δεν μου άρεσε καθόλου και ήθελα να σταματήσω αλλά η μητέρα μου με συμβούλεψε να τελείωσε η χρονιά και ύστερα να αποφασίσω. Όσο τα χρόνια περνούσαν τόσο περισσότερο το αγαπούσα. Οι γονείς μου έγραψαν εμένα και τον αδερφό μου στο βόλεϊ για να είμαστε στον ίδιο χώρο».

Η Κατερίνα Παπάζογλου σε ηλικία 14 ετών και μετά από μια καλή εμφάνιση στο πανελλήνιο κορασίδων, κλήθηκε στην εθνική κορασίδων με την οποία μετά από 3 χρόνια κατάφερε να πάρει την 4η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πιο αξέχαστη στιγμή της. «Η κάθε στιγμή είναι ξεχωριστή και έχει τη δική της μαγεία. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία στιγμή της αθλητικής μου καριέρας όλες είναι μοναδικές», λέει η ίδια.

Σε σχέση με τον πρόσφατο τραυματισμό της ανέφερε: «Στην αρχή μου ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ευτυχώς όμως το ξεπέρασα γρήγορα χάρη στην συμπαράσταση και βοήθεια της οικογένειας μου , των φίλων και της ομάδας μου. Ήταν μια άτυχη στιγμή και εύχομαι να είναι και η τελευταία. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη νέα σεζόν με πολλές επιτυχίες και χωρίς τραυματισμούς».