Εκείνοι που «έφεραν» στην Αλεξανδρούπολη τον (συλληφθέντα) Τσιπίδη και «έπιναν νερό» στο όνομα του!!!

Από τις 13 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία συνελήφθη στην Βέροια μετά από εκδήλωση του ομίλου επιχειρήσεών του, στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής, έχει να ανανεώσεις την προσωπική του σελίδα στο facebook ο Απόστολος Τσιπίδης, που πριν έναν χρόνο είχε παρουσιαστεί ως μέγας χορηγός και επίδοξος διοικητικός παράγοντας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο Τσιπίδης συνήθιζε να βομβαρδίζει την σελίδα του με αναρτήσεις και σχόλια επί παντός επιστητού και οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτή η απουσία έχει πολύ απλά να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει πρόσβαση πλέον στο διαδίκτυο και άρα στην σελίδα του στο facebook, μετά την σύλληψή του, αφού μεταξύ άλλων αυτή αφορούσε και εκτέλεση υπάρχουσας καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

tsipidis-mixaliΔέκα και πλέον μέρες όμως μετά την σύλληψη, εξακολουθεί ωστόσο να μην υπάρχει μία δήλωση δημόσιας συγνώμης από εκείνους που έφεραν τον Τσιπίδη στην Αλεξανδρούπολη και τον βάπτισαν ως «μεσσία», «σωτήρα» και  πίεζαν να του δοθούν τα κλειδιά του τμήματος βόλεϊ, δίνοντάς του μέχρι και το δικαίωμα να τιμήσει (άγνωστο με ποια ιδιότητα) τον τότε αθλητή της ομάδας Ιβάλ Μίχαλι για διάκριση MVP πριν από επίσημο αγώνα. Εκείνους που τότε, υπενθυμίζουμε, λοιδορούσαν το ThrakiSportS επειδή μετά την δημοσιοποίηση του ονόματος του νέου «επενδυτή», έψαξε στο ίντερνετ, ανακάλυψε το αμφιλεγόμενο παρελθόν του και το παρουσίασε στο φίλαθλο αναγνωστικό κοινό της Θράκης.

Το όνομα του Απόστολου Τσιπίδη πρωτοακούστηκε στην Αλεξανδρούπολη όταν το βράδυ της 10ης Μαρτίου του 2015 υπήρξε ένα «αποκλειστικό», όπως χαρακτηρίζονταν, δημοσίευμα της Μαρίας Σταθάκη, η οποία είχε υπάρξει υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Το δημοσίευμα φιλοξενούταν σε αθλητική ιστοσελίδα που είχε ιδρύσει ο τότε πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Μανόλης Βουκουρεσλής. Σε αυτό το δημοσίευμα αναφερόταν ως δεδομένο ότι «ο Απόστολος Τσιπίδης ήρθε στον Εθνικό» και ότι θα αναλάμβανε την χορηγική του υποστήριξη. Μάλιστα, φιλοξενούνταν και δηλώσεις του, όπου τόνιζε αναφορικά με τους ανθρώπους που τον έφεραν στην ομάδα: «Ο λόγος που βρίσκομαι κοντά στο σύλλογο ονομάζεται Χρήστος Φουντουκίδης και Σάκης Μουστακίδης. Μαζί με την υπάρχουσα διοίκηση έχουμε συμφωνήσει να πάμε ένα βήμα παραπάνω την ομάδα στη νέα χρονιά. (…) Υπάρχει καλή χημεία με τον Γιάννη Τζίμα, και φυσικά με έναν τέτοιο κόουτς μπορούμε να κάνουμε θαύματα».

tsipidis-tzimasΤο δημοσίευμα δεν διαψεύστηκε ποτέ. Αντιθέτως, σταδιακά όλα σχεδόν τα αναφερόμενα σε αυτό πρόσωπα, φυσικά και νομικά, ενίσχυσαν την «μεγάλη εντύπωση» που δημιουργήθηκε στην κοινή γνώμη σχετικά με την ισχύ τυ «νέου επενδυτή», έστω και αν μετά τις αποκαλύψεις του ThrakiSportS είχαν εκφραστεί πολλές απορίες σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα της διαφαινόμενης εμπλοκής του στο ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Την επόμενη κιόλας ημέρα ο Τσιπίδης παρακολούθησε την αναμέτρηση του Εθνικού με την Μπενφίκα από την εξέδρα του «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα.

Λίγες μέρες μετά, στις 26 Μαρτίου, είχε εκδοθεί ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί ολόθερμα τον Απόστολο Τσιπίδη για την θετική του ανταπόκριση και την έμπρακτη στήριξή του, με την οικονομική συμβολή του, σε μία πραγματικά δύσκολη οικονομικά περίοδο για την ομάδα μας. Ευχόμαστε και ευελπιστούμε η συνεργασία του κυρίου Τσιπίδη να εξεληχθεί μελλοντικά σε όλα τα επίπεδα με την ομάδα μας».

tsipidis-moustakidisΠαράλληλα και ο Σάκης Μουστακίδης με δήλωση που διανεμήθηκε μέσω του ΤΑΑ Εθνικός ανέφερε: «Μέσα σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο για την ομάδα, ο Απόστολος Τσιπίδης επέδειξε πως θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει και τον ευχαριστώ γι αυτό».  Μάλιστα, προφανώς σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του, το ΤΑΑ Εθνικός επέλεξε τον Τσιπίδη, όπως προαναφέρθηκε, άγνωστο με ποια ιδιότητα, να παραδώσει στον Ιβάν Μίχαλι το βραβείο του MVP της 19ης αγωνιστικής που είχε αποστείλει η Volley League.

Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε φωτογραφία του Τσιπίδη να συνομιλεί με τον τότε πρόεδρο του ΜΓΣ Εθνικός Μανόλη Βουκουρεσλή,  του Ερασιτέχνη δηλαδή που αποτελεί υπέρτατη αρχή και του τμήματος βόλεϊ, αν και λέγεται ότι ο ίδιος είχε πολλές ενστάσεις να του παραδώσει τα κλειδιά του ΤΑΑ, που ωστόσο εκείνη την κρίσιμη περίοδο δεν διατυπώθηκαν δημόσια.

tsipidis-voukoureslisΑντιθέτως, πέρα από την φωτογραφία όπου ο Τσιπίδης συνομιλούσε σε εγκάρδιο κλίμα με τον Βουκουρεσλή και τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Κώστα Γκοτσίδη, υπήρξε τότε μια σειρά από ενδείξεις για πιθανή εμπλοκή του Τσιπίδη και στα άλλα τμήματα του ΜΓΣ. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της “Δέλτα” (μια από τις πολλές εμφανίσεις που έκανε τότε στα τοπικά ΜΜΕ) ότι όχι απλά ενδιαφέρεται  αλλά έχει κάνει και κάποιες πρώτες συζητήσεις για να εμπλακεί και με το ποδόσφαιρο, ενώ έκανε την εμφάνισή του και στο «Φώτης Κοσμάς».

Την ίδια ώρα, η έφορος κολύμβησης του Εθνικού γνωστοποιούσε επισήμως από το επίσημο facebook του Εθνικού-Νηρέα “γενναιόδωρη χορηγία” του Απόστολου Τσιπίδη και προς αυτό το τμήμα, ενόψει της διεξαγωγής αγώνων ακαδημίας στις 31.05.2015, μια χορηγία που όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια δεν δόθηκε ποτέ.

tsipidis-vretopoulouΠαράλληλα, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοπούλου τον αποκαλούσε δημόσια ως «πρόεδρο» και αναρτούσε φωτογραφία μαζί του και με την σύζυγό του, έχοντας τυλιχθεί όλοι με ένα κασκόλ της ομάδας της Αλεξανδρούπολης.  Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ίσως η μόνη που όπως βγήκε δημόσια να τον επαινέσει όταν εμφανιζόταν ως σωτήρας του Εθνικού, βγήκε δημόσια να παραδεχθεί «το λάθος της» δυο μήνες μετά, κάτι που δεν έκανε ακόμα κανείς από τον επίσημο Εθνικό, είτε μιλάμε για το ΤΑΑ είτε τον ΜΓΣ.

Το «παραμύθι» κάποια στιγμή έλαβε τέλος και ο ίδιος ο Τσιπίδης εμφανίστηκε να τερματίζει το ενδιαφέρον του για τον Εθνικό, ρίχνοντας τις ευθύνες σε κωλυσιεργία του Ερασιτέχνη. Τελικά έφυγε από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, επιχείρησε να εμπλακεί με τον Φίλιππο Βέροιας σε μια ιστορία που έμοιαζε πολύ με όσα έκανε στον Έβρο και παλιότερα εμφανίζεται να είχε κάνει σε Ηρακλή, Καστοριά, Παγκράτι, Λαμία, αλλά τον πρόλαβε η σύλληψή του από την Αστυνομία.

EspressoΩστόσο τα ερωτήματα έμειναν, καθώς η μνήμη δεν είναι κοντή, και τέθηκαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο από τον νυν εκπρόσωπο Τύπου του ΤΑΑ Εθνικός Γ. Πανταζίδη, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «ΔΕ παει πολύς καιρός που κάποιοι εντός του ιστορικού μας συλλόγου, τον είχαν βαπτίσει “μεσία”, “σωτήρα” και πίεζαν να του δοθούν τα κλειδιά του τμήματος βόλει … Εφτασαν στο σημειο να του δώσουν τη δυνατότητα ακόμη και να τιμήσει (ως τι;) αθλητή μας για διακριση MVP πριν από επίσημο αγώνα…Αναμένουμε ακόμη μια δημόσια συγνώμη από μέρους τους…».

Πάντως, για την ώρα, αυτή η δημόσια συγνώμη δεν έχει υπάρξει. Όσο κι αν ψάξει κάποιος στις επίσημες ανακοινώσεις του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης και στις δηλώσεις των στελεχών του, μόνο εικασίες μπορεί να υπάρξουν ότι κάποιες «αρνητικές» ανακοινώσεις αφορούσαν τον Τσιπίδη. Ακόμα και σήμερα, δέκα μέρες μετά την σύλληψή του, όποιος ψάξει τις ανακοινώσεις του Εθνικού θα βρει επώνυμα μόνο καλά λόγια για τον «μέγα χορηγό» της ομάδας, που συνελήφθη την προπερασμένη Παρασκευή και έγινε μέχρι και πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα στην Espresso με τον ευφάνταστο τίτλο «Ψευτης με… περικεφαλαία».