Τρίτος ο Μπανιώτης στο Ραμπάτ! Θετική πρεμιέρα στον ανοιχτό! Διαμάντι η Στεφανίδη…

Ικανοποιητική πρεμιέρα στον ανοιχτό στίβο έκανε ο Κώστας Μπανιώτης στο Diamond League του Ραμπάτ. ο Κομοτηναίος άλτης πραγματοποίησε επιτυχημένα άλματα με τις πρώτες του προσπάθειες στα 2.25μ, στα 2.20μ και στα 2.25μ και παρά τις τρεις αποτυχημένες στα 2.28μ κατέκτησε την τρίτη θέση.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2013 Μπονταρένκο με 2.31 μέτρα που είναι για την ώρα και η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, αλλά είναι και πολύ νωρίς ακόμα, ενώ ο Αμερικανός Κίναρντ που είχε κερδίσει στο πρώτο Diamond League στη Ντόχα έμεινε στην δεύτερη θέση.

Ο Κώστας Μπανιώτης στον πρώτο αγώνα στον ανοιχτό στίβο έκανε μια ελπιδοφόρα αρχή για την πλούσια αγωνιστική χρονιά, μια ημέρα μετά την ονομαστική του γιορτή. Ο πρωταθλητής μας έχει το όριο τόσο για τους Πανευρωπαϊκούς του Άμστερνταμ όσο και για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η φωτογραφία από τον αγώνα τραβήχθηκε από τον Άγγελο Ζυμάρα και δημοσιεύθηκε στο Sportsfeed.

Κατά τα άλλα, εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Ραμπάτ. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου φέτος, πέρασε πάνω από τα 4.75μ, επίδοση που τη φέρνει στην δεύτερη θέση στην Ευρώπη και στην έκτη στο κόσμο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Η Στεφανίδη πέρασε μέχρι και το 4.75μ όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ελβετίδα Νικόλ Μπέχλερ με 4.70μ και τρίτη η Κουβανή Ολυμπιονίκης Γιαρισλέι Σίλβα με 4.50μ. Χαμηλά έμεινε η Νικόλ Κυριακοπούλου, αφού είχε μόνο δύο επιτυχημένες στα 4.40μ και στα 4.50μ και τρεις αποτυχημένες στα 4.60μ.

Εξαιρετική κούρσα πραγματοποίησε και ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπόδια. Ο δραμινός πρωταθλητής πήρε την 4η θέση με 13.38 (+1,4) πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (13.33). Νικητής στη κούρσα ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Ντέιβιντ Ολιβερ (ΗΠΑ) με χρόνο 13.12.

Τέλος, τη δεύτερη θέση στο τριπλούν στο IAAF Diamond League του Ραμπάτ πήρε η Βούλα Παπαχρήστου με καλύτερο άλμα στα 14.28μ που μάλιστα  πέτυχε δύο φορές, στην πρώτη και στην τέταρτη προσπάθεια. Η Παπαχρήστου βελτίωσε κατά 2 εκατοστά (14.28μ) το φετινό της καλύτερο που ήταν 14.26 από 6 Μαΐου στη Ντόχα.

Πλέον η σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη είναι στην 6η θέση στη λίστα με τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο και στην Ευρώπη στο τριπλούν. Αποδείχθηκε σταθερή στα άλματά της, αφού πραγματοποίησε 4 προσπάθειες και οι τρεις ήταν πάνω από τα 14μ.

Νικήτρια στο Ραμπάτ αναδείχτηκε η Κολομβιανή Ολυμπιονίκης Κατριν Ιμπαγκουίν με άλμα στα 14.51μ και τρίτη η Πορτογαλεζα Πατρίτσια Μαμόνα με 14.13.