Πρεμιέρα Μπανιώτη στον ανοιχτό στίβο για φέτος από το Diamond League του Ραμπάτ (18:00, LIVE ThrakiSportS)

Από το Ντάιμοντ Λιγκ του Ραμπάτ θα κάνει το απόγευμα την πρεμιέρα του στον φετινό ανοιχτό στίβο ο Κώστας Μπανιώτης. Ο Κομοτηναίος άλτης του ύψους, μετά από την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Πόρτλαντ, βάζει στόχο τους τελικούς στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού Στίβου του Άμστερνταμ αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου για την ώρα είναι ο μόνος Θρακιώτης αθλητής που έχει προκριθεί σε ατομικό άθλημα.

«Ευρισκόμενος στο Ραμπάτ για τον πρώτο μου αγώνα της σεζον, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολυ όμορφες ευχές σας και να σας τις ανταποδώσω στο διπλάσιο!Να είστε όλοι καλά!», σχολίασε αργά το βράδυ ο Μπανιώτης στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ανεβάζοντας και την σχετική φωτογραφία. Η γιορτή βρήκε τον Μπάνι στο εξωτερικό και αυτός ήταν ο λόγος που δεν απάντησε σε πολλά από τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε στην διάρκεια του Σαββάτου για ευχές.

Στον αγώνα στην πρωτεύουσα του Μαρόκο ο πρωταθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής θα αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος. Ανάμεσά τους τον Τσέχο Γιάροσλαβ Μπάμπα, τον ιταλό Μάρκο Φασινότι, τον Ντόναλντ Τόμας από τις Μπαχάμες, τον Βρετανό Ρόμπι Γκάρμπατζ, τον Ουκρανό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2013 Μπογκνταν Μπονταρένκο και τον αμερικανό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2015 Ερικ Κιναρντ, που έχει κατακτήσει και το πρώτο διαμάντι πριν δυο εβδομάδες στην Ντόχα.

Στο ίδιο Diamond League θα έχουμε άλλες τέσσερις ελληνικές συμμετοχές. Η Βούλα Παπαχρήστου, σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη θα αγωνιστεί στο τριπλούν των γυναικών, ενώ στο επικοντώ των γυναικών θα έχουμε διπλή ελληνική συμμετοχή με τις Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη. Τέλος, ο δραμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης. Οι αγώνες ξεκινούν στις 6.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος και το ύψος στις 6.35μ και όπως κάθε χρόνο κάνει το ThrakiSportS, ο αγώνας του Κώστα Μπανιώτη και επ’ ευκαιρία και οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές θα καλυφθούν σε απευθείας μετάδοση από το ThrakiSportS…