Κορυφαία τερματοφύλακας στο Ευρωπαϊκό Μπιτς Χάντμπολ η Κεπεσίδου – Δεύτερη η ομάδα της, κορυφή οι άνδρες

Ο ΓΑΣ Κιλκίς Acropolis κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων Μπιτς Χάντμπολ στην Καρδία Θεσσαλονίκης, ενώ ο Σπάρακος όπου αγωνίζεται η θρακιώτισσα Μάγδα κεπεσίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τουρνουά των γυναικών.

Μεγάλες στιγμές για το ελληνικό μπιτς χάντμπολ και γενικά το χάντμπολ, αφού η ο ΓΑΣ Κιλκίς Acropolis αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης νικώντας 2-1 (12-10, 18-20, 7-6) την Ρώσικη Ekaterinodar στον τελικό της διοργάνωσης που είχε συγκλονιστική εξέλιξη.

Πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο του ελληνικού μπιτς χάντμπολ, αφού ο Παναιτωλικός το 2011 είχε φτάσει μέχρι το ασημένιο, ενώ το 2014 ξανά ο ΓΑΣ Κιλκίς Acropolis είχε πανηγυρίσει το χάλκινο.

Στις Γυναίκες ο Σπάρτακος μετά από μία καταπληκτική πορεία έφτασε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Η ελληνική ομάδα μπορούσε να πάρει και το χρυσό, αλλά στα σουτ άουτ του τελικού στάθηκε άτυχη και ηττήθηκε με 2-1 (21-16, 20-22, 7-4) από την Agenta Girls που είναι η βάση της Εθνικής Ουγγαρίας.

Το EBT Finals 2016 ολοκληρώθηκε με την απονομή των μεταλλίων παρουσία στελεχών της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, φίλων του αθλήματος και πλήθους κόσμου.

Εκτός όμως από τις απονομές στις ομάδες, δόθηκαν και τα ατομικά βραβεία. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι δύο top scorer της διοργάνωσης, Herakovic Katja από τη Detono Zagreb και Oleaga Ballester Ignacio από τους Algeciras, οι δύο καλύτεροι τερματοφύλακες ανάμεσα στους οποίους και η Αλεξανδρουπολίτισσα Μάγδα Κεπεσίδου από την ομάδα Σπάρτακος, οι δύο πολυτιμότεροι παίκτες μεταξύ των οποίων και ο Amaral από τον ΓΑΣ Κιλκίς Acropolis καθώς και οι δύο fair play team, BHC Sesvete (άνδρες) και Westsite (γυναίκες).