Δεν τα κατάφερε η Ελένη Σαλινούδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μοντρέ

Δεν τα κατάφερε η Ελένη Σαλινούδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό του Μοντρέ της Ελβετίας. Η Ορεστιαδίτισσα αθλήτρια αγωνίστηκε στην κατηγορία των +73 ετώναλλά δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του αγωνίσματός της.

Ηττήθηκε 12-7 από την Γαλλίδα Μαέβα Μεγιέρ και έτσι δεν κατάφερε να συνεχίσει στην διοργάνωση. Την ίδια τύχη είχε στα 87κ. και ο Χρήστος Καλλιφώνης που ξεκίνησε με ήττα 5-4 από τον Πολωνό Μπαρτόζ Κολέτσκι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Δύο Έλληνες αθλητές, ωστόσο, προχώρησαν στην επόμενη φάση της τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στα προημιτελικά.

Ο Θανάσης Νικολαΐδης στα +87κ. και η Μαρία Μωυσίδου στα 73κ. έφτασαν ένα βήμα πριν από την πρόκριση στους «8». Ο Νικολαΐδης ξεκίνησε την προσπάθειά του απέναντι στον Αυστριακό Κρίστοφ Ντέκερ τον οποίο νίκησε με 6-5 αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από το Κροάτη Βέντραν Κόλετς με 10-8.

Θετικό ήταν και το ξεκίνημα της Μωυσίδου καθώς επικράτησε με 1-0 επί της Ιταλίδας Μαριστέλα Σμιράλια αλλά έχασε με 5-3 από την χρυσή Ολυμπιονίκη Μιλίκα Μάντις. η Ελληνική αποστολή θα επιστρέψει χωρίς μετάλλιο στην Αθήνα την Δευτέρα.