Ποδηλατοβόλτα στο Κάραγατς διοργανώνει την Κυριακή ο Ρήσος Ορεστιάδας

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ρήσος Ορεστιάδας, σε συνεργασία με το Ιστορικό και το Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας, διοργανώνει την Κυριακή (22/5) ποδηλατοβόλτα με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της ιστορίας της προσφυγιάς των προγόνων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

10:00-10:30 Προσέλευση μελών στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας
10:30-11:00 Ξενάγηση στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας
11:00-15:30 Ποδηλατοβόλτα με προορισμό το Κάραγατς και τα πατρογονικά εδάφη για ξενάγηση από τον αντιπρόεδρο του Ρήσου, Γρήγοριο Αζορίδη (Στάση για καφέ στον σταθμό Κάραγατς)
15:30-18:00 Στάση στις Καστανιές στο αναψυκτήριο για ό,τι επιθυμεί ο καθένας (φαγητό-ουζάκι κ.α.)
18:00-19:00 Επιστροφή στη βάση μας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα νέου τύπου, κράνος, φώτα και φωσφορούχο γιλέκο.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία καθιέρωσε από το 1977 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.