Υπό την προστασία ομπρέλας έδωσε ο Μάνος Γαβριηλίδης το Κύπελλο Ερασιτεχνών στην Πύδνα Κίτρους!

Διάδοχος του Νέστου Χρυσούπολης και κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος είναι από το απόγευμα του Σαββάτου (21/5) η Πύδνα Κίτρους! Η νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική ομάδα της Πιερίας κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στον τελικό κόντρα στον Ιάλυσο Ρόδου που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου με σκορ 0-1.

Το σύνολο του Απόστολου Στύλου που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Α’ ΕΠΣ Πιερίας, ολοκλήρωσε μία άκρως επιτυχημένη σεζόν, αφού μετά την κατάληψη της 4ης θέσης στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, έφτασε και σε έναν τίτλο. Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται ο πρώην μεσοεπιθετικός της ΠΑΕ Θράκης και του Άλεξ, Βλαδίμηρος Σαβελίδης. Ωστόσο το αποτέλεσμα στον τελικό μάλλον αδικεί τους Ροδίτες, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτεροι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Ροδίτες ήταν αρκετά πιο απειλητικοί και είδαν δύο φορές την μπάλα να καταλήγει από προσπάθειά τους στα δίχτυα αλλά το γκολ να μην κατοχυρώνεται με αποφάσεις του διαιτητή. Επίσης, ο Ιάλυσος είχε και προσπάθεια στο δοκάρι. Με την ώρα να κυλάει, η Πύδνα διεκδίκησε τις πιθανότητες να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια και το κατάφερε στις καθυστερήσεις και ενώ όλοι προετοιμάζονταν για την παράταση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ραπτόπουλου, που «λύτρωσε» τους Μακεδόνες για το τελικό 0-1.

Την απονομή, που έγινε κάτω από βροχόπτωση, έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης, ο οποίος ήταν και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στον τελικό. Μάλιστα, ήταν αυτός που χαιρέτισε έναν προς έναν τους παίκτες των δύο φιναλίστ πριν την έναρξη του τελικού, όπως είχε κάνει από κοινού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκη την περασμένη Τρίτη, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως φαίνεται και στην κεντρική φωτογραφία από την απονομή, εκείνην την στιγμή είχαν κάνει κάτι ψιχάλες την εμφάνισή τους στο γήπεδο του Περιστερίου και για τον λόγο αυτό επιστρατεύθηκε μια… ομπρέλα για να προστατεύει τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης κατά την απονομή.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι βάσει προκήρυξης ο κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος θα κέρδισε φέτος το εισιτήριο της ανόδου στη Γ’ Εθνική εφόσον αγωνιζόταν σε τοπικό πρωτάθλημα, ωστόσο οι δύο φιναλίστ συμμετείχαν σε αυτό το πρωτάθλημα και μάλιστα κατάφεραν με την πορεία τους να διατηρηθούν επάξια στην κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έτσι δεν μάθαμε τι θα συνέβαινε αν για κάποιον λόγο κατακτούσε το Κύπελλο Ερασιτεχνών κάποια ομάδα που είχε υποβιβαστεί από την Γ’ Εθνική στο Ερασιτεχνικό.