Αποκαθήλωση Μαγγίνα! Έμεινε τρίτος στο φετινό 10άρι, τον πέρασε ο Γκούρλιας αλλά χρυσός ο Καλλίας

Ο Δήμος Μαγγίνας ήταν ο κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια στα 10.000 μέτρα. Φέτος όμως, είχαμε την… αποκαθήλωση του Αλεξανδρουπολίτη πρωταθλητή, ο οποίος έμεινε τρίτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Μέγαρα υπό βροχόπτωση.

Τον Μαγγίνα τον πέρασε ο αθλητής που έκλεισε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για να καλυφθεί το κενό του, ο Μάκρος Γκούρλιας. Ο τελευταίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Νέων, αλλά στους άνδρες δεν ήταν ούτε και αυτός πρώτος. Έμεινε δεύτερος, με τον Μαγγίνα στην τρίτη θέση.

Πρωταθλητής Ελλάδος στα 10.000 μέτρα ανδρών στέφθηκε ο  Χρήστος Καλλίας, που έκανε την ανατροπή. Ο αθλητής του ΑΟ Μυκόνου ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 30:39.65 αφήνοντας δεύτερο τον Μάρκο Γκούρλια του Εθνικού Αλεξανδρούπολής με 30:42 και τρίτο τον Δήμο Μαγγίνα, που πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, με 30:45.

Αντιθέτως, η Ράνια Ρεμπούλη συνέχισε την κυριαρχία της, επικρατώντας για 5η συνεχόμενη χρονιά. Η αθλήτρια του ΓΣ Νέων Λέρου ολοκλήρωσε σε 34:06.07, αφήνοντας δεύτερη την επίσης μαραθωνοδρόμου με πρόκριση στο Ρίο, Σοφία Ρήγα με 35.11.00 και τρίτη την Γκλόρια-Τζοβάνα Πριβιλέτζιο του ΓΣ Γλυφάδας με 36:55.00.