Δεν τα κατάφερε στα 100 μέτρα ελεύθερο ο Κατραντζής, αγωνίζεται το Σάββατο στο 50άρι!

Δεν τα κατάφερε το πρωί της Πέμπτης στον προκριματικό των 100 μέτρων ελεύθερο ο Χρήστος Κατραντζής. Ο Θρακιώτης κολυμβητής, εμφανώς ταλαιπωρημένος και από τον πυρετό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, τρεις ημέρες μετά την υπερπροσπάθεια και το παρολίγον χάλκινο μετάλλιο στην σκυτάλη.

Από τους τρεις Έλληνες κολυμβητές που συμμετείχαν στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο, μόνο ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατάφερε να βρεθεί στον απογευματινόημιτελικό, καθώς κατετάγη 10ος με 48.94, κατεβαίνοντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του τα 49″ (48.85 είναι το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ από πέρυσι).

Αντίθετα, Χρήστος Κατραντζής και Οδυσσέας Μελαδίνης έμειναν μακριά από τις δυνατότητές τους και κατετάγησαν στην 30η και 33η θέση με 49.78 και 49.88 αντίστοιχα. Για τον Κατραντζή η επίδοση συνιστά αποτυχία, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς ότι είχε εξασθενημένο οργανισμό λόγω ίωσης.

Ο Θρακιώτης κολυμβητής αγωνίστηκε κανονικά στην διαδρομή 0 της 8ης προκριματικής σειράς έχοντας συνολικά τον 27ο χρόνο με 49.42. Ωστόσο ο στόχος του ήταν να πιάσει το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο (48.99), έστω κι αν η συμμετοχή τους εκεί δείχνει εξασφαλισμένη μέσω της «σκυταλοδρομίας».

Το πρωί του Σαββάτου ο Χρήστος Κατραντζής ολοκληρώνει την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης του Λονδίνου, συμμετέχοντας στο σπριντ των 50 μέτρων ελεύθερο. Ο Θρακιώτης θα αγωνιστεί στην 3η προκριματική σειρά του αγωνίσματος (διαδρομή 2), αλλά με φετινό 22.88 έχει τον 45ο χρόνο και ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά.

Αντίθετα, σοβαρές πιθανότητες όχι απλά για πρόκριση αλλά και για μετάλλιο συγκεντρώνει ο Κριστιάν Γκολομέεφ, ενώ  πρόκριση στον ημιτελικό θα διεκδικήσει και ο Οδυσσέας Μελαδίνης που διαθέτει τον 14ο φετινό χρόνο στην κούρσα της μιας ανάσας.

Μέχρι στιγμής η ελληνική κολύμβηση μετρά ένα χρυσό μετάλλιο σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τον Ανδρέα Βαζαίο στα 200 μέτρα μεικτής ατομικής και ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Απόστολο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο. Με αυτά, η Ελλάδα έχει φτάσει τα 18 μετάλλια συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης στην κλασική κολύμβηση (τρία χρυσά, τρία ασημένια, 12 χάλκινα).