Με συμμετοχές Μαγγίνα και Γκούρλια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μέτρων στα Μέγαρα

Όλοι οι μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες των μεγάλων αποστάσεων της χώρας μας δηλώθηκαν και αναμένεται να αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων το Σάββατο 21 Μαΐου 2016. Ανάμεσά τους και ο Αλεξανδρουπολίτης Δήμος Μαγγίνας του Παναθηναϊκού αλλά και ο Μάρκος Γκούρλιας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Πέρα από αυτούς, Χριστόφορος Μερούσης, Κώστας Πούλιος, Γιώργος Καραβίδας, Κώστας Γκελαούζος, Χρήστος Καλλίας, Δημήτρης Θεοδωρακάκος Γιώργος-Οργκες Μίνο και Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι μερικοί από τους 57 αθλητές που θα αγωνιστούν σε δύο σειρές το Σάββατο.

Στις 19:30 θα δοθεί η εκκίνηση της πρώτης τελικής σειράς των ανδρών και στις 21:00 για την δεύτερη σειρά.
Στις γυναίκες θα συμμετάσχουν 27 αθλήτριες και μεταξύ αυτών Αναστασία Καρακατσάνη, Ουρανία Ρεμπούλη, Παναγιώτα Βλαχακη, Σοφία Ρήγα, Ντενιζ Δημάκη, Ελένη Λεβεντάκη-Γιαννικάκη και Βασιλική Καραγεωργάκη.
Το αγώνισμα των γυναικών θα διεξαχθεί σε μία τελική σειρά με ώρα εκκίνησης 20:15

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 10.000μ. και για την εγκυρότερη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος ταυτόχρονα με την Πλήρως Αυτόματη Χρονομέτρηση που θα λαμβάνεται από το πιστοποιημένο σύστημα Φώτο-Φίνις της Ομοσπονδίας,  θα λειτουργήσει και Χρονομέτρηση που θα λαμβάνεται από ένα Σύστημα Αναμεταδοτών (Transponder System) με τη χρησιμοποίηση chip χρονομέτρησης.

Ο σκοπός της ταυτόχρονης λειτουργίας και των δύο συστημάτων είναι για την καλύτερη και ασφαλέστερη καταμέτρηση των στροφών καθώς και για την εξαγωγή της τελικής κατάταξης των αθλητών.  Ο τελικός επίσημος χρόνος – επίδοση των συμμετεχόντων αθλητών θα προέρχεται ΜΟΝΟ από το σύστημα της πλήρους αυτόματης χρονομέτρησης (Φώτο-Φίνις).

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ Ανδρών – Γυναικών,  Νέων Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων, αποτελεί αγώνισμα των πανελληνίων πρωταθλημάτων και η βαθμολογία του προσμετράτε στη γενική βαθμολογία    Α-Γ, Νέων (Α-Γ)  και Εφήβων.  Στον αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές-αθλήτριες  της κατηγορίας  Ανδρών (οι γεννηθέντες το 1998 και μεγαλύτεροι),  Γυναικών (οι γεννηθείσες  το 1996 και μεγαλύτερες), Νέων Ανδρών (οι γεννηθέντες  το 1994-95-96-97-98),  Νέων Γυναικών (οι γεννηθείσες το 1994-95-96) και Εφήβων  (οι γεννηθέντες  το  1997-98),