Ο Ανδρέας Ανδρεάδης σχολιάζει την επιστροφή του στην Εθνική παρέα με τον «Σμα»

Είναι δύο από τα νέα πρόσωπα που κάλεσε ο Σωτήρης Δρίκος τη φετινή σεζόν στην Εθνική Ανδρών. Αμφότεροι πάντως μόνο ως ‘νέοι’ δεν λογίζονται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς έχουν μια πολύ μεγάλη διαδρομή…

Ο λόγος για τον Νίκο Σμαραγδή και τον «δικό μας» Ανδρέα Ανδρεάδη, τους δύο έμπειρους κεντρικούς, οι οποίοι ήταν αντίπαλοι στους φετινούς τελικούς της Volley League αλλά πλέον συνεχίζουν ως συμπαίκτες στην Εθνική Ανδρών.

«Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα και χαίρομαι που είμαι καλά και μπορώ να βοηθήσω ξανά την Εθνική. Εύχομαι όλοι να είμαστε υγιής, έτσι ώστε να δουλέψουμε σωστά και να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Έχουμε μπροστά μας δύο ξεχωριστούς στόχους, το World League και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού. Είναι και οι δύο σημαντικοί απλά το Λιγκ θα μας βοηθήσει και στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού», είπε ο ‘Σμα’ ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Εθνική στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος τον Ιανουάριο του 2014 στο Πόπραντ της Σλοβακίας.

«Με τα περισσότερα παιδιά έχω ξαναβρεθεί και υπάρχουν κάποιοι πιο μεγάλοι από εμένα στην ηλικία (γέλια). Αισθάνομαι σα να μην έφυγα ούτε μια μέρα. Θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο νεαρών και έμπειρων παικτών και είναι θέμα χημείας για να μπορέσουμε να δέσουμε και να πετύχουμε», τόνισε ο έμπειρος κεντρικός και συμπλήρωσε: «Πέρσι όταν έγιναν τα ματς του World League στην Θεσσαλονίκη, ζήλευα βλέποντας την ομάδα από την κερκίδα αλλά χαιρόμουν που παίζαμε ξανά στο Λιγκ. Η Εθνική έχει ξαναμπεί στο σωστό δρόμο, έχει πλέον πολλά παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό κι αυτές οι εμπειρίες που αποκτούν θα βοηθήσουν την Εθνική».

Σ’ αυτό το τελευταίο συμφώνησε απόλυτα και ο Ανδρέας Ανδρεάδης ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα κι έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην ομάδα. Το θετικό όμως είναι ότι αρκετά από τα παιδιά παίζουν στο εξωτερικό, έχουν παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο και θα μας βοηθήσουνε να πετύχουμε τους στόχους μας». Όσον αφορά την ιεράρχηση των στόχων, ο Θρακιώτης κεντρικός δεν ξέφυγε από τα τετριμμένα, αλλά δεν έκρυψε και τις υψηλές φιλοδοξίες που έχει.

«Είμαστε κάποιοι παίκτες πιο μεγάλοι σε ηλικία κι οι περισσότεροι πιο μικροί, αλλά ο καθένας από το πόστο του θα βοηθήσει για να επιτευχθούν οι στόχοι της Εθνικής. Ο πρώτος στόχος είναι να ανέβουμε στο β’ γκρουπ του World League και ο δεύτερος και πιο σημαντικός να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού. Παίξαμε σε Ευρωβόλεϊ το 2009, όπου είχαμε μια καλή παρουσία, αλλά μετά επήλθε ένας μαρασμός κι ελπίζω ότι από φέτος θα καθιερωθούμε ξανά».

Με τον ίδιο να επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από 3 χρόνια (από τα μπαράζ με το Βέλγιο το 2013) οι διαφορές που βρήκε είναι αρκετά σημαντικές, ωστόσο αυτό που δεν αλλάζει είναι η πίστη στο ταλέντο της ομάδας. «Εγώ πίστευα πάντα ότι δεν υστερούσαμε σωματικά από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά οι διαφορές είχαν να κάνουν με άλλα θέματα. Πιστεύω όμως ότι πλέον έχουν διορθωθεί τα πράγματα και μπορούμε να κοιτάξουμε τους αντιπάλους μας στα μάτια».