ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ο προπονητής της Φιλίας Ορεστιάδας για την εμπειρία του τελικού

Την ευχή του ο τελικός του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ να είναι η αρχή για μία ανάλογη πορεία τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο προπονητής της Φιλίας Ορεστιάδας Γιώργος Ουζουνίδης σε δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας της Ορεστιάδας.

Ο προπονητής της Φιλίας δήλωσε στην αρχή πως “πριν τη διεξαγωγή του τελικού γνωρίζαμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο και ήταν μία πρόκληση για εμάς καθώς ήδη είχαμε αποκλειστεί από τη συνέχεια του πρωταθλήματος”. Στη συνέχεια ο Γιώργος Ουζουνίδης στάθηκε στην αγωνιστική απραξία που είχε η ομάδα του, η οποία σε συνδυασμό με τις διακοπές του Πάσχα δεν έδωσαν πολλά περιθώρια για πολλές αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο προπονητής της Φιλίας δήλωσε πως “δυστυχώς δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων κυρίως στο επιθετικό κομμάτι όπου η αστοχία από τη περιφέρεια και την γραμμή των ελευθέρων βολών δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε με καλύτερες αξιώσεις το παιχνίδι. Αντιθέτως αμυντικά πιστεύω ότι ακολουθήσαμε πιστά την τακτική που θέλαμε να εφαρμόσουμε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με επιτυχία, καθώς στόχος ήταν να περιορίσουμε τα ατού του αντιπάλου αλλά και να κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά γίνετε το σκορ. Κατά τη διάρκεια όλου αυτού του ταξιδιού προς το τελικό η ομάδα είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα ,τις απουσίες παικτών , τη σωματική κούραση των συνεχόμενων παιχνιδιών , τη ψυχολογική πίεση μετά τον αποκλεισμό από τα  play off, παρ’ όλα αυτά έδειξε χαρακτήρα και ότι πλέον στηρίζετε σε γερές βάσεις που δημιουργήθηκαν με κόπο και ιδρώτα. Πρέπει να κρατήσουμε όλα τα θετικά που κερδίσαμε μέσα από αυτή τη διαδικασία και πλέον να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία που αποκομίσαμε από αυτό το τελικό για τη συνέχεια”.

Τέλος δεν παρέλειψε να δώσει από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στους παίκτες της ομάδας για την προσπάθεια που κάνανε, όσο και στον κόσμο που ακολούθησε την ομάδα στην Κομοτηνή και ανεξαρτήτως αποτελέσματος δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα.