Διπλή εκπροσώπηση από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην πενταμελή Νέα Αγωνιστική Επιτροπή της ΕΣΑΠ

Με δύο άτομα συμμετέχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην πενταμελή Νέα Αγωνιστική Επιτροπή της ΕΣΑΠ. Η Επιτροπή έχει συμβουλευτικό και υποστηρικτικό χαρακτήρα προς την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και ως πρόεδρός της ορίστηκε το μέλος του ΤΑΑ Εθνικός Αντώνης Τελόπουλος, ενώ ως μέλος ο Σάκης Μουστακίδης.

Στην Επιτροπή μετέχουν ακόμα οι Δημήτρης Ανδρεόπουλος, Σπύρος Γκολίτσης, Βασίλης Περιστέρης. Οι αποφάσεις της, όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι δεσμευτικές αλλά συμβουλευτικές. Ωστόσο η διπλή παρουσία από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δείχνει διάθεση να μπει πιο δυναμικά στα οργανωτικά ζητήματα της Λίγκας.

Στην συνεδρίαση της ΕΣΑΠ το σημαντικό ήταν φυσικά η επικύρωση της βαθμολογίας. Τον Εθνικό εκπροσώπησε ο Αντώνης Τελόπουλος ενώ την Ορεστιάδα ο Βασίλης Γκιζάνης. Στην συνεδρίαση υπήρξαν εκπρόσωποι και από τις νεοφώτιστες ομάδες του Κύζικου Νέας Περάμου και του Ηρακλή Χαλκίδας.

Ακόμα, αποφασίστηκε οι εκλογές στην ΕΣΑΠ να διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου. Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν πως επίκειται μετατροπή των ΤΑΑ σε ανώνυμες εταιρείες. Από τη συνεδρίαση της Τετάρτης απουσίασαν εκπρόσωποι της διαιτησίας και Τύπου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της συνεδρίασης της ΕΣΑΠ:

* Επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2015-16.

* Συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής των ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης με τη θεσμοθέτηση ειδικού bonus για τις ομάδες που εξασφαλίζουν το δικαίωμα συμμετοχής στα κύπελλα Ευρώπης και που τελικά δηλώνουν συμμετοχή. Δεν θα λαμβάνουν bonus οι ομάδες που δεν θα αγωνίζονται στα κύπελλα Ευρώπης.

* Συγκροτήθηκε Νέα Αγωνιστική Επιτροπή συμβουλευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα προς την ΕΣΑΠ η οποία απαρτίζεται από τους:
Πρόεδρος – Εκπρόσωπος ΕΣΑΠ: Αντώνης Τελόπουλος.
Μέλη: Σάκης Μουστακίδης, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, Σπύρος Γκολίτσης, Βασίλης Περιστέρης

* Έγινε απολογισμός της απελθούσας Επιτροπής Πρωταθλήματος ΕΣΑΠ

* Συζητήθηκαν θέματα για της προκήρυξης για το πρωτάθλημα 2016-17.

* Αναλύθηκε το νέο πλαίσιο Αδειοδότησης και Διακανονισμού των χρεών.

* Έγινε ενημέρωση στους εκπροσώπους των σωματείων πως επίκειται μετατροπή των ΤΑΑ σε Ανώνυμες Εταιρείες ενόψει του νέου αθλητικού νόμου.

* Προκηρύχθηκε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΣΑΠ για τις 6 Ιουνίου 2016.

* Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ως νέα μέλη οι εκπρόσωποι των σωματείων που πήραν την άνοδο από την Α2 ανδρών. Την Κύζικο Νέας Περάμου εκπροσώπησε η Έρη Ζώρη και τον Ηρακλή Χαλκίδας ο Γιάννης Καρκαλής.

Συμμετείχαν στη συνεδρίαση οι Παντελής Ταρνατόρος (πρόεδρος – εκπρόσωπος Ολυμπιακού), Αχιλλέας Τζίκας (ΠΑΟΚ), Κώστας Γκουμούτσιος (Παμβοχαϊκός), Δημήτρης Κάσσαρης (Παναθηναϊκός), Θεόδωρος Δεληγιαννάκης (ΑΟΠ Κηφισιάς), Κώστας Παπασταθόπουλος (Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013), Βασίλης Γκιζάνης (Ορεστιάδα), Αντώνης Τελόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Πρόδρομος Καλαϊτζίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015), Έρη Ζώρη (Κύζικος Νέας Περάμου), Γιάννης Καρκαλής (Ηρακλής Χαλκίδας) και ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης.