Μπαράζ ανόδου: Όσα έγιναν στην ανατροπή της Δόξας Προσκυνητών επί του Ορφέα Ξάνθης

Με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα Προσκυνητών κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της διαμορφωθείσα κατάσταση στο πρώτο μέρος και έχοντας ως πρώτο βιολί τους Τσέκο και Βάσκο, κατάφερε να νικήσει με 2-1 τον Ορφέα Ξάνθης και να αποτελεί αυτή τη στιγμή το πρώτο φαβορί για άνοδο στην Γ’ Εθνική από τον Α’ Όμιλο των Μπαράζ Ανόδου.

Το αποτέλεσμα προσέφερε χαρά στους περισσότερους από 500 φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής και παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Πικραμένοι ότι θα μπορούσαν αν φύγουν με κάτι καλύτερο από την Κομοτηνή αποχώρησαν οι παίκτες του Ορφέα, ωστόσο έχουν και αυτοί το πάνω χέρι μετά την ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι μεταξύ ΑΕ Διδυμοτείχου και Ηρακλή Καβάλας.

Η Δόξα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο, αλλά στην συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι ο Ορφέας Ξάνθης, απέκτησε τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με Χινζ, Μουμινογλου και Λαζαρίδη, αλλά ευτύχησε να ανοίξει το σκορ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους με σουτ του Μουμίνογλου μέσα από την περιοχή, με το οποίο κεραυνοβόλησε τον Βλαδιμηρίδη.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης έκαναν την απόλυτη ανατροπή. Στο 51ο λεπτό ο Τρίχας θα εκτελέσει πλασαριστά το κόρνερ στον Τσέκο, αυτός έξω από την περιοχή θα πιάσει ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κίσα Ομέρ για την ισοφάριση. Στο 86ο λεπτό το σουτ του Βάσκου έξω από την περιοχή σταμάτησε επίσης στα δίχτυα του Ορφέα Ξάνθης για να διαμορφωθεί το τελικό 2-1.

Νωρίτερα η Δόξα Προσκυνητών είχε χάσει και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, με τον Βάσκο κυρίως αλλά και τον Τσέκο. Κομβικής σημασίας ήταν όμως η απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο 74ο λεπτό ο Μαρκάκης, εξαιτίας της οποίας διαταράχθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες στην αναμέτρηση. Κάπου εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι, με την Δόξα Προσκυνητών να φιλοξενεί την Κυριακή την ΑΕ Διδυμοτείχου και με τρίτη νίκη να σφιχταγκαλιάζει την άνοδο.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτιώτης): Βλαδιμηρίδης, Ραμαντάνης (46′ Σιδηρόπουλος), Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Φαρασόπουλος (76′ Σταμάτης), Τσέκος, Βάσκος, Κλης (81′ Βασιλακάκης), Βιόπουλος
ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ (Μπογιατζής): Κίσα Ομέρ, Τζαμας Χαλής, Καρά Αλή, Μαλαδένης, Μαρκάκης, Μαυρόπουλος, Λαζαρίδης(60 Καραγιόζης Β.), Παπαδιώτης( 67 Μόσχος), Χιντ (80 Χουσεΐνογλου), Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου