Σε εικαστική έκθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Πηγή Δεβετζή

Η Πηγή Δεβετζή έδωσε το παρών στην εικαστική έκθεση που επιμελείται ο βραβευμένος καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Olympic Flame 2016 – Inspiration», μεταφέρεται στο εμβληματικό Ιλίου Μέλαθρον που στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και θα διαρκέσει έως και τα τέλη Ιουνίου, προσφέροντας την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου, κυρίως τουριστών να θαυμάσει τα έργα της συλλογής.

Η σπονδυλωτή αυτή εικαστική δράση αποτελείται από τρία μέρη (αφή-ταξίδι-προορισμός) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ το concept της εκθέσεως εμπνεύστηκε και επιμελείται ο βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της Unesco και από την Helexpo της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Ρωμανός.

Η εικαστική έκθεση που είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την οικουμένη, υποστηρίζει η κατασκευαστική Ιταλική εταιρία Realize και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Βασιλική Σαργολόγου, Ιάκωβος Φιλίππου, Αντώνης Χανιώτης, Γιώργος Παλαμάρης, όπως προαναφέρθηκε ο Μιχαήλ Ρωμανός καθώς επίσης ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης Ανδρέας Παπαχρίστος με έργα που ανήκουν στη συλλογή «Ισιδώρα Πασσαλίδου».

Στην φωτογραφία η Αλεξανδρουπολίτισσα δύο φορές κάτοχος μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τον καλλιτέχνη Μιχάλη Ρωμανό.