Με γκολάρα Μάνταλου, το κύπελλο στα χέρια του Μάνταλου!!! Κυπελλούχος η ΑΕΚ με υπογραφή του Θρακιώτη άσσου!!!

Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο μετά από πέντε χρόνια και το 15ο κύπελλο στην ιστορία της, με υπογραφή του Πέτρου Μάνταλου. Ο Κομοτηναίος παίκτης της ΑΕΚ με δική του κεφαλιά άνοιξε το σκορ στον τελικό με τον Ολυμπιακό και άνοιξε τον δρόμο για την κατάκτηση του κυπέλλου, το οποίο ο ίδιος ως αρχηγός σήκωσε στο (άδειο από κόσμο) ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό, με τον Τζιμπούρ να κάνει το 2-0 και τον Τσόρι Ντομίνγκεζ να μειώνει λίγο πριν το τέλος. Η Ένωση φέτος εξελίχθηκε σε… δήμιο του Ολυμπιακού αφού η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που τον ανάγκασε σε ήττα και το έκανε δις! Μία για το πρωτάθλημα με 1-0 και η άλλη στον μεγάλο τελικό του Κυπέλου Ελλάδας.

Η Ένωση άξιζε 100% τον τίτλο αυτό παίζοντας έξυπνα και χτυπώντας στην αντεπίθεση πετυχαίνοντας δύο τρομερά γκολ για να επιστρέψει έτσι στους τίτλους μετά το 2011 με πανηγυρικό τρόπο!

Στο πρώτο μισάωρο ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις φάσεις. Αντίθετα η ΑΕΚ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε άνοιξε το σκορ με τον Βάργκας να κάνει τη σέντρα και τον Μάνταλο με κεφαλιά να βάζει την Ένωση μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά για τη γρήγορη ισοφάριση, αλλά η ΑΕΚ με αντεπίθεση για σεμινάριο έφτασε σε δεύτερο γκολ όταν ο Βάργκας έβγαλε τον Τζιμπούρ μόνο του που με τρομερό πλασέ έκανε το 2-0!

Για τα επόμενα 20 λεπτά ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε φάση για να έρθει στο 80’ το σουτ του Μασουακού που κατέληξε στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι στο 85’ όταν και ο Τσόρι με ωραίο σουτ μείωσε σε 2-1. Στο υπόλοιπο ο Ολυμπιακός δεν απείλησε και έτσι το ματς έληξε με την ΑΕΚ να παίρνει σπουδαία νίκη.