Αισιόδοξος για το μέλλον του ΑΟ Ορεστιάδας ο Στέλιος Κεμανετζής

Την αισιοδοξία του για το μέλλον του ΑΟ Ορεστιάδας εξέφρασε ο Στέλιος Κεμανετζής, ένας άνθρωπος που έχει συνδεθεί όσο ελάχιστοι με την ιστορία του συλλόγου του Β. Έβρου.

Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Πατερόπουλου «Out of limits», στον Status Radio της Αλεξανδρούπολης, στάθηκε ιδιαίτερα στις εγκαταστάσεις του κλειστού «Νίκος Σαμαράς» αλλά και την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες.

«Η Ορεστιάδα σήμερα έχει καλές εγκαταστάσεις και πολλά παιδιά στις ακαδημίες της. Μπορεί να ξανά πρωταγωνιστήσει η Ορεστιάδα στην Ελληνική σκηνή, βασιζόμενη σε δικά μας παιδιά, που δουλεύουν εντατικά και με την προσθήκη ενός ξένου υψηλού επιπέδου», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας σύγκριση ανάμεσα στο επίπεδο που έχει το άθλημα τώρα και εκείνο που είχε στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, δυο δεκαετίες πριν, όταν πρωταγωνιστούσε ο ΑΟΟ στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Στέλιος Κεμανετζής ανέφερε:

«Η διαφορά του επιπέδου βόλει στην Ελλάδα, του τώρα με το πρόσφατο παρελθόν, είναι ο όγκος προπόνησης, οι ώρες δουλειάς. Κάποτε ήταν μεγάλος, τώρα στοχεύουν κυρίως στην τεχνική και τακτική. Παλαιότερα το κίνητρο τους ήταν να διακριθούν στην Ελλάδα, ενώ τώρα το κίνητρο πρέπει να είναι να φύγουν με μεταγραφή στο εξωτερικό, παράλληλα όμως με στόχο την μόρφωση και την γνώση γλώσσας. Παλαιότερα αυτό το έκαναν οι αθλητές των ανατολικών χωρών, ενώ τώρα μπορούν και πρέπει να το κάνουν και οι δικοί μας παίκτες».