Πρεμιέρα για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική: Ορφέας Ξάνθης – ΑΕΔ και Ηρακλής Καβάλας – Δόξα Προσκυνητών (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα, που λέει και το γνωστό άσμα, και αντικατοπτρίζει στο έπακρο τα συναισθήματα και την προσμονή των ποδοσφαιριστών, προπονητών και παραγόντων των τεσσάρων ομάδων που κατέκτησαν το πρωτάθλημα της τοπικής τους ΕΠΣ, και πλέον μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα στο μίνι πρωτάθλημα των κορυφαίων, διεκδικώντας τα δύο “χρυσά” εισιτήρια που οδηγούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Ξάνθης Ορφέας Puma Ξάνθης(θυμηθείτε την απονομή του τίτλου με ένα κλικ ΕΔΩ) που επέστρεψε στους τίτλους και μάλιστα με ρεκόρ(θυμηθείτε ΕΔΩ), και με το γήπεδο του το ΑΟΞ να έχει νέο λουκ ενόψει μπαράζ(θυμηθείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ), θα υποδεχτεί στο πρώτο παιχνίδι των μπαράζ την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Έβρου ΑΕ Διδυμοτείχου(θυμηθείτε πως πανηγυρίστηκε ο τίτλος στην ΑΕΔ ΕΔΩ). Μια ΑΕΔ που πέρασε μια μικρή “κρίση” πριν την έναρξη των μπαράζ με την ξαφνική αποχώρηση του προπονητή της Χρήστου Μαυράκη(θυμηθείτε ΕΔΩ), και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας απο τον Μπάμπη Παρασχούδη(θυμηθείτε ΕΔΩ), τάραξαν λίγο τα νερά στην ομάδα του Διδυμοτείχου που ωστόσο δείχνει πανέτοιμη για την πρεμιέρα. Αξίζει να σημειώσουμε πως στα φετινά μπαράζ η ΑΕΔ θα τα δώσει εκτός Διδυμοτείχου(θυμηθείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ).

Στο έτερο ματς της πρεμιέρας ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Καβάλας Ηρακλής Καβάλας μετά την εκπληκτική ανατροπή και κατάκτηση του τίτλου την τελευταία αγωνιστική(θυμηθείτε ΕΔΩ), θα υποδεχτεί στο Βερούλειο  την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Θράκης Δόξα Προσκυνητών(θυμηθείτε την απονομή του τίτλου ΕΔΩ) σε μια ιδιαίτερα σημαντική αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες. Ενώ να σημειώσουμε πως ούτε φέτος θα παίξει στην φυσική της έδρα η Δόξα Προσκυνητών που όμως θα παίξει στο κορυφαίο γήπεδο της Κομοτηνής(θυμηθείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ).

Τα φετινά μπαράζ έχουν και ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς πέρα απο τις τέσσερις πρωταθλήτριες θα τεθούν αντιμέτωποι και οι κορυφαίοι σκόρερ των Ενώσεων του κάθε νομού, όπως ο Γιάννης Καραγκιόζης του Ορφέα Ξάνθης(θυμηθείτε ΕΔΩ), ο Χρήστος Γιαννόπουλος της ΑΕ Διδυμοτείχουν(θυμηθείτε ΕΔΩ), ο Χρήστος Βάσκος της Δόξας Προσκυνητών(θυμηθείτε ΕΔΩ), και Κώστας Άγγος του Ηρακλή Καβάλας, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στα φετινά μπαράζ καθώς και οι τέσσερις είναι κομβικοί παίκτες για τις ομάδες τους.

Στο παιχνίδι του Ορφέα Ξάνθης με την ΑΕ Διδυμοτείχου στο γήπεδο του ΑΟΞ διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Δημήτρης Μαλούτας της ΕΠΣ Ημαθίας, με βοηθούς τους  Αθανάσιο Παπαδάκη(Ημαθίας) και Νικόλαο Τυριακίδη(Μακεδονίας). Ενώ παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Μάκης Ευθυμιάδης της ΕΠΣ Δράμας.

Ενώ στην αναμέτρηση της Καβάλας μεταξύ του τοπικού Ηρακλή και της Δόξας Προσκυνητών στο Βερούλειο ορίστηκε ο Λάμπρος Παπαγεωργίου της ΕΠΣ Πιερίας, με βοηθούς τους  Γιώργο Θεοδώρο και Αναστάσιο Γιαμούζη αμφότεροι της ΕΠΣ Πιερίας. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γιώργος Φωτιάδης της ΕΠΣ Σερρών.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ένα ενδιαφέρον στοιχείο, που έχει να κάνει στο γεγονός πως στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια που υπάρχει η συγκεκριμένη διαδικασία μόνο ο Νέστος Χρυσούπολης ως εκπρόσωπος της ΕΠΣ Καβάλας κατάφερνε να παίρνει την πρωτιά, καθώς οι άλλες δύο πρωταθλήτριες της Καβάλας δεν τα κατάφερναν με την πρωτιά να πηγαίνει σε ομάδες της Θράκης.

Στον Αστέρα Μαγικού της ΕΠΣ Ξάνθης στα πρώτα μπαράζ με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου της ΕΠΣ Θράκης να προσπερνά το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος της Καβάλας, ενώ πρόπερσι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης της ΕΠΣ Έβρου ήταν αυτός που κατέκτησε την πρωτιά με δεύτερο τον Άρη Αβάτου της ΕΠΣ Ξάνθης αφήνοντας τρίτο των πρωταθλητή Καβάλας Κεραυνός Πέρνης.

Λέτε να συμβεί κάτι τέτοιο και φέτος! Αυτό θα είναι το ιδανικό για το ποδόσφαιρο της Θράκης καθώς μετά τον υποβιβασμό των Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Έβρου Σουφλίου, η Θράκης δεδομένα θα έχει μία εκπρόσωπο τη νέα αγωνιστική σαιζόν με τις ευχές ωστόσο όλων να είναι να καταφέρουν δύο ομάδες της περιοχής μας να πάρουν την άνοδο ξεπερνώντας το εμπόδιο του Ηρακλή Καβάλας. Θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ τον δρόμο προς την Γ’ Εθνική με το πρόγραμμα των αγώνων για τις τρεις εκπροσώπους της περιοχής μας.

Και οι δύο αγώνες θα ξεκινήσουν στις 17:00 με το ThrakiSportS πιστό στο ραντεβού του, όπως συνέβη και τα προηγούμενα τρία χρόνια να σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη όλων των αγώνων των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική των πρωταθλητών των ΕΠΣ του 1ου ομίλου, αρχής γενομένης απο τα σημερινά(15/5) ματς. Συντονιστείτε…