Αυτοί είναι οι 10 παίκτες της πρωταθλήτριας ΕΠΣ Ξάνθης που “μπλόκαρε” η ΟΥΕΦΑ από το Region’s Cup

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης όπως και όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια της Ξάνθης η είδηση που σας μετέφερε το πρωί το ThrakiSportS ότι η UEFA δεν επιτρέπει την συμμετοχή 10 ποδοσφαιριστών της πρωταθλήτριας ομάδας του Region’s Cup ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης, μετά απο…γκάφα της ΕΠΟ(Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Ο λόγος; Η ΕΠΟ δεν είχε φροντίσει να εναρμονίσει τον κανονισμό διεξαγωγής του εγχώριου πρωταθλήματος που διεξήχθη για την ανάδειξη της μεικτής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Region’s Cup με τον κανονισμό της UEFA. Ο τελευταίος απαιτεί στις ομάδες όχι απλά να συμμετέχουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που δεν έχουν υπογράψει ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά και αυτοί να αγωνίζονται τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια στην ίδια ομάδα.

Φανταστείτε το σοκ που υπέστησαν όχι μόνο ο Ενωσιακός προπονητής Απόστολος Κουτρουλός, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πανίδης αλλά και όλοι οι ιθύνοντες της Ένωσης απο το έγγραφο της UEFA που τους ενημέρωνε για αυτή την εξέλιξη, αλλά το πιο οδυνηρό την αντίδραση αυτών των δέκα παιδιών που απο αμέλεια κάποιων τους στερούν την δυνατότητα και την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία εκπροσωπώντας το Ξανθιώτικο και Ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός συνόρων, αλλά και την ευκαιρία να αγωνιστούν σε γήπεδα όχι απλά εκτός νομού αλλά και εκτός Ελλάδας.

Και δεν μιλάμε για κάτι που τους χαρίστηκε αλλά για κάτι που κέρδισαν πανάξια στο γήπεδο,για κάτι που μόχθησαν και πάλεψαν για να αναδειχτεί η ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης στην πρώτη της συμμετοχή στην διοργάνωση πρωταθλήτρια. Αντιλαμβάνεται κανείς την κακή ψυχολογική κατάσταση αυτών των παιδιών που είδαν να τους “κλέβουν” μέσα απο τα χέρια κάτι που κατέκτησαν με κόπο και ιδρώτα. Πάντως όπως πληροφορηθήκαμε και αυτό δείχνει το δέσιμο αυτής της ομάδας τα παιδιά αποφάσισαν παρότι δεν θα μετέχουν στην αποστολή να δίνουν το παρών στις προπονήσεις που θα γίνονται και να βοηθήσουν τα παιδιά που θα τους αντικαταστήσουν στο ρόστερ της μεικτής.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι δέκα ποδοσφαιριστές που χαλάνε και αναπροσαρμόζουν όλον τον σχεδιασμό του Ενωσιακού προπονητή; Ο λόγος για τους Σάββα Μπαϊρακταρίδη, Στέλιο Τζαρτάκη, Χακή Τζαμπάζ, Κώστα Κουτσομιχάλη, Μαρίνο Ψωμά, Χάρη Κατσή, Πέτρο Σαρηγιαννίδη, Μπάμπη Κυριαζίδη, Κώστα Μπουρλόγλου, Πάρη Κοτόπουλο.

Προσθέστε σε αυτούς και τους Ραφαήλ Ζαρζακόπουλο και Αλέξη Μπουνταγκίδη που λόγω εργασίας η συμμετοχή τους στην αποστολή κρίνεται απο αμφίβολη έως αδύνατη, αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα πρέπει να αλλαχτεί κατά το ήμισυ(12 παίκτες απο τους 24) το ρόστερ της μεικτής ομάδας της ΕΠΣ Ξάνθης, και να χαλάσει έτσι η χημεία και το δέσιμο αυτών των παιδιών που έκαναν υπερήφανους όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους και όχι μόνο Ξανθιώτες, αλλά και κατ’ επέκταση την Θράκη καθώς ήταν η πρώτη κούπα στον θεσμό που έρχεται στην περιοχή μας.

Πλέον στην ΕΠΣ Ξάνθης, μετά από αυτήν την αιφνιδιαστική εξέλιξη με το μπλόκο της UEFA γίνεται αγώνας δρόμου για να καλύψουν τα κενά αλλά και δεύτερον, να δουν αν θα καταφέρουν έστω τα παιδιά που έφτασαν στην κορυφή την μεικτή ομάδα ερασιτεχνών της Ξάνθης να ταξιδέψουν με την υπόλοιπη ομάδα και να ζήσουν αυτήν την εμπειρία, έστω και χωρίς (πλέον) δικαίωμα να αγωνιστούν, γιατί είναι κάτι που το δικαιούνται, και θα μας επιτρέψετε να εκφράσουμε την άποψη πως θα έπρεπε η ίδια η Ομοσπονδία με ευθύνη της οποίας έγινε αυτή η γκάφα για λόγους ευθιξίας να μπει μπροστά και να καλύψει όλα τα έξοδα για να ταξιδέψουν αυτά τα δέκα παιδιά στο Σαν Μαρίνο, καθώς με δική τους ευθύνη τους “κλάπηκε” αυτή η ευκαιρία.