LIVE από το Περιστέρι o τελικός της Super League Κ17: Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-2 (τελικό αποτέλεσμα)

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την αναμέτρηση της Κ17 της Skoda Ξάνθη με τον ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό της τελικής φάσης(final-4) του εφηβικού πρωταθλήματος της Super League.

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι από το γήπεδο του Περιστερίου οπού σε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά θα ξεκινήσει η αναμέτρηση που κλείνει την αυλαία στο φετινό final-4 του πρωταθλήματος Κ17 της Super League, με την ομάδα της Ξάνθης να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ.

Ωρα 16:38 Αυτός θα είναι ο πέμπτος τελικός για την ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ, και δεύτερος για την ομάδα της Ξάνθης. Πάντως και οι δύο ομάδες μετρούν απο μία κούπα.

Ωρα 16:42 Η ομάδα του ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2013 στο final 4 που διεξήχθη στην πόλη της Ξάνθης, κερδίζοντας στον τελικό με 1-0. Ενώ ένα χρόνο αργότερα στο Αγρίνιο η Skoda Ξάνθη στην πρώτη της συμμετοχή κατέκτησε τον τίτλο κερδίζοντας με 2-1 τον Ολυμπιακό.

Ωρα 16:46 Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετέχει στο έβδομο συνεχόμενο final-4, μόνο στο πρώτο δεν μετείχε, ενώ απο την άλλη πλευρά η ομάδα της Ξάνθης δίνει το παρών στην τρίτη τελική φάση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έμεινε εκτός πέρσι.

Ωρα 16:50 Η αποστολή της Κ-17 της Skoda Ξάνθη απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές, πήρε όλους τους παίκτες ο Κώστας Μπεδρελής θέλοντας έτσι να τους επιβραβεύσει όλους για τους κόπους της φετινής χρονιάς έτσι ώστε να ζήσουν όλοι μαζί αυτή την σπουδαία εμπειρία: Παπάζογλου Δημήτρη, Πεταλωτή Χρήστο, Μελιόπουλο Δημήτρη, Σαββίδη Νεόφυτο (τ/φ), Καλογιάννη Δημήτρη, Ζουμπουλίδη Θωμά, Τσαπάρη Ευθύμη, Χασάνογλου Φεϊζή, Σουλεϊμάν Οκάν, Ιωσηφίδη Αλέξανδρο, Θεοφυλάκη Δημήτρη, Σπυριντόνοφ Γιώργο, Αθανασιάδη Πρόδρομο, Τζιβανόπουλο Φάνη, Ιωάννου Γιάννη, Ζουρνατζίδη Κώστα (τ/φ), Κιλιμτσίδη Αντώνη, Φιλιππίδη Βασίλη, Τενεκέ Κώστα, Παπαστεργίου Συμεών, Ζώτο Βασίλη, Σταματιάδη Δημήτρη, Τηλαβερίδη Γιάννη, Τοπουζίδη Αλέξη και Μπαξεβανίδη Κυριάκο.

Ωρα 16:55 Οι παίκτες που έχει επιλέξει να έχει στην αποστολή ο Άγγελλος Ζαζόπουλος είναι οι: Μάριος Σιαμπάνης, Βαγγέλης Συλλέκτης, Γιώργος Παπαθανασίου, Λευτέρης Λύρατζης, Μάριος Τσαούσης, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Δημήτρης Βουτσάς, Αγαθοκλής Πολύζος, Μελέτιος Μίσκοβιτς, Αχιλλέας Σαλαμούρας, Αναστάσιος Μελετίδης, Γιώργος Νουκάρης, Ζήσης Χατζηστραβός, Σωκράτης Αηδονίδης, Κωνσταντίνος Χατζηδίμπας, Γιώργος Τζοβάρας, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Χαράλαμπος Υφαντίδης, Βασίλης Ευθυμίου, Αντώνης Γαϊτανίδης

Ωρα 17:00 Για να φτάσει στον δεύτερο τελικό της η Ξάνθη χρειάστηκε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό της Πέμπτης. Η Skoda Ξάνθη με το γκολ του Τζιβανόπουλου και έχοντάς απέναντί της και την διαιτησία, υπέταξε τους ερυθρόλευκους και προκρίθηκε στον τελικό (θυμηθείτε την ανάλυση του αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ, την live κάλυψή του από το ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ, το πλήρες φωτορεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ωρα 17:05 Στον μεγάλο τελικό η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, που απέκλεισε με την σειρά του στον δικό του ημιτελικό τον Ατρόμητο επίσης με 1-0 (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ωρα 17:10 Η ομάδα των Άγγελου Ζαζόπουλου και Πάμπλο Γκαρσία φαντάζει ως το φαβορί, καθώς έχει κερδίσει και τις τέσσερις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί φέτος στο πλαίσιο του βορείου ομίλου του πρωταθλήματος, αλλά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε (θυμηθείτε την προϊστορία των δύο ομάδων σε επίπεδο Κ17 με ένα κλικ ΕΔΩ). Άλλωστε και πριν δυο χρόνια, στο φάιναλ φορ του Αγρινίου, η Skoda Ξάνθη είχε πάει ως απόλυτο αουτσάιντερ και τελικά επέστρεψε στην Θράκη ως πρωταθλήτρια (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ωρα 17:15 Η ομάδα του Κώστα Μπερδελή ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον τελικό με χαλαρή προπόνηση το απόγευμα της Παρασκευής στο Περιστέρι, αφού άλλωστε ήταν και η επομένη του θριάμβου επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό. Παίκτες και τεχνικό τιμ είναι έτοιμοι για την πρόκληση. Μία μέρα μετά τον θρίαμβο με 1-0 επί του Ολυμπιακού, η ξανθιώτικη ομάδα είχε πέρα από την απογευματινή προπόνηση, ανάλυση αντιπάλου και χαλάρωμα στην πισίνα αφού πρώτα δέχθηκε μία επίσκεψη που τους τόνωσε περισσότερο το ηθικό. Αυτήν του Χρήστου Πανόπουλου, όπως προαναφέρθηκε (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια η ΠΑΕ με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ωρα 17:20 Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Αριστείδης Βάτσιος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, με βοηθούς τους Μιχαήλ Δόση της ΕΠΣ Αθηνών και Παναγιώτη Κασσαβέτη της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου της ΕΠΣ Αθηνών.

Ωρα 17:25 Αξίζει να σας θυμίσουμε πως η πρωταθλήτρια ομάδα της Κ17 θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Youth League, το Champions League των εφήβων δηλαδή – και όχι η εκάστοτε ομάδα νέων των πρωταθλητών του επαγγελματικού πρωταθλήματος των ανδρών, του Ολυμπιακού δηλαδή, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα (θυμηθείτε το ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ωρα 17:30 Πάμε να δούμε τους παίκτες που έχουν επιλέξει οι δύο ομάδες να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Για την Ξάνθη ο Κώστας Μπεδρελής επέλεξε τους: Σαββίδη, Χασάνογλου, Παπάζογλου, Θεοφυλάκη, Πεταλωτή, Μελιόπουλο, Ιωσηφίδη, Τσαπάρη, Ιωάννου, Σουλεϊμάν και Καλογιάννη

Ωρα 17:35 Για τον ΠΑΟΚ οι Ζαζόπουλος – Γκαρσία έχουν επιλέξει τους: Σιαμπάνη, Τσαούση, Δημητρίου, Βουτσά, Μελεζίδη, Χατζηδιμπά, Τζοβάρα, Χατζηστράβο, Αηδονίδη, Λυρατζή, Γκαργκαλατζίδη.

Ωρα 17:40 Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης είναι ο αντικαταστάτης του Θωμά Ζουμπουλίδη που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ενώ σε σχέση με τον ημιτελικό ο Γιάννης Ιωάννου ξεκινά το ματς αντί του Πρόδρομου Αθανασιάδη

Ωρα 17:45 Αρκετός ο κόσμος που βρίσκεται στις εξέδρες του ηλιόλουστου Περιστερίου. Ενώ στις εξέδρες βρίσκεται και ο προπονητής της Skoda Ξάνθη Ραζβάν Λουτσέσκου.

1′ Έναρξη του αγώνα

5′ Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για την Ξάνθη με τον Καλογιάννη να κάνει το γύρισμα σουτ του Ιωάννου με την μπάλα να κοντράρει στον Τζοβάρα και στην συνέχεια διώχνει μακριά ο γκολκίπερ των “ασπρόμαυρων”.

15′ Έχει ισορροπήσει το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές.

 

18′ Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό Χατζηστραβός θα πιάσει το σουτ μέσα απο την περιοχή με την μπάλα με αρκετή δόση τύχης να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Σαββίδη.Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-1

20′ Χωρίς να είναι καλύτερος ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ, στην πρώτη του ουσιαστικά προσπάθεια.

21′ Ατυχία για την Ξάνθη που προχωρά σε αναγκαστική αλλαγή με τον Ευθύμη Τσάπαρη να περνά εκτός αγώνα στην θέση του να περνά ο σκόρερ του αγώνα με τον Ολυμπιακό Φάνης Τζιβανόπουλος.

26′ Γκοοοοοοολ για την Ξάνθη. Εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Σουλεϊμάν με τον Μελιόπουλο να πέρνει την κεφαλιά στέλνοντας την στα δίχτυα του Σιαμπάνη. Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-1

35′ Έχει πέσει ο ρυθμός μετά τα δύο γκολ, με τους παίκτες της Ξάνθης να κρατούν την μπάλα και να ελέγχουν τον αγώνα.

41′ Πρώτη κάρτα στο παιχνίδι μας. Την είδε ο Σουλεϊμάν για μαρκάρισμα πάνω στον Λυρατζή.

42′ Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Με κεφαλιά του Τζοβάρα μετά απο σέντρα του Λυρατζή ο ΠΑΟΚ παίρνει ξανά το προβάδισμα.  Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-2

44′ Πρώτη κάρτα στο παιχνίδι για παίκτη του ΠΑΟΚ, με τον Μελετίδη να τιμωρείται για τράβηγμα στον Σουλεϊμάν.

45′  Τέλος πρώτου μέρους. Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-2

Ώρα 18:50 Τρία σουτ στην εστία τρία γκολ στο ματς, με την Ξάνθη να παρουσιάζεται πιο καλή απ’ ότι στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά όσο τύχη είχε απέναντι στους Πειραιώτες(τρία δοκάρια) άλλο τόσο άτυχη είναι σήμερα.

Ωρα 18:54 Αταλάντα, Στουτγκάρδη, Φιορεντίνα και μια ομάδα από Αυστρία που δεν ξέρουμε ποια, έστειλαν σκάουτερ στον μεγάλο τελικό για να παρακολουθήσουν τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Ώρα 18:58 Πέρα απο τον Λουτσέσκου να αναφέρουμε πως στις εξέδρες είναι και οι δύο αντιπρόεδροι της ομάδας Γιώργος Στράτος και Γιάννης Παπαδημητρίου, όπως και ο βοηθός του Ομοσπονδιακού προπονητή Κώστας Τσάνας.

46′ Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου. Στην σέντρα οι παίκτες της Ξάνθης

52′ Φάουλ σε καλό σημείο για την Ξάνθη, αδύναμο όμως το χτύπημα του Σουλεϊμάν μπλόκαρε ο Σιαμπάνης.

56′ Αλλαγή για την Ξάνθη με τον Αθανασιάδη να περνά στο ματς αντί του Ιωάννου.

60′ Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ μετά απο κούρσα του Τζοβάρα απο τα αριστερά θα κάνει την σέντρα στην καρδιά της Ξανθιώτικης άμυνας με την κεφαλιά του Γκαργκαλατζίδη να περνά δίπλα απο το δοκάρι του Σαββίδη.

61′ Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τους Μίσκοβιτς και Παπαθανασίου να περνούν στο παιχνίδι αντί των Χατζηδίμπα και Αηδονίδη

68′  Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ο Χατζηστράβος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε στον Λυρατζή, όμως ο νεαρός άσος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον γκολκίπερ της Ξάνθης Νεόφυτο Σαββίδη.

70′ Προσπαθεί η ομάδα της Ξάνθης να βρει χώρους προς την εστία του Σιαμπάνη, πολύ επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ στην κόντρα επίθεση.

77′ Τρίτη αλλαγή για την Ξάνθη με τον Βασίλη Φιλιππίδη να περνά στο ματς αντί του Φάνη Τζιβανόπουλου, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή χωρίς όμως να καταφέρει να φανεί. Ο Φιλιππίδης να σημειώσουμε πως η Ξάνθη τον απέκτησε απο την ομάδα του ΠΑΟΚ! οπού είχε μεταγραφεί ο Ξανθιώτης μεσοεπιθετικός απο τις Ελπίδες Ξάνθης.

78′ Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ με τον Γκαργκαλατζίδη να πιάνει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι

79′ Αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ με τον Νουκαρή να περνά στο ματς αντί του Μελετίδη.

82′ Νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με την κεφαλιά του Γκαργκαλατζίδη να περνά πάνω απο το δοκάρι του Σαββίδη.

84′ Μεγάλη φάση για την Ξάνθη με τον Σουλεϊμάν να εκτελεί φάουλ που κέρδισε, και κάρτα στον Μίσκοβιτς του ΠΑΟΚ, μπέρδεμα στην άμυνα του ΠΑΟΚ δεν μπορεί ο Αθανασιάδης απο κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

85′ Τέταρτη αλλαγή για την Ξάνθη με τον Κωνσταντίνο Τενεκέ να περνά στο ματς αντί του Φείζι Χασάνογλου.

86′ Ακόμη μια μεγάλη φάση για την Ξάνθη με τον Σουλεϊμάν να κλέβει την μπάλα να μπαίνει στην περιοχή σπάει στον Αθανασιάδη που κάνει κακό κοντρόλ και δεν μπορεί να κάνει τελική απέναντι στον Σαββίδη καθώς τον πρόλαβαν οι αμυντικοί.

89′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Υφαντίδη να περνά στο ματς αντί του Γκαργκαλατζίδη.

90′ Ολοκληρώνει τις αλλαγές της η Ξάνθη με τον Σπυριντόνοβ να περνά στο ματς αντί του Ιωσηφίδη, υπάρχει μια μικρή διακοπή καθώς ο Δημητρίου είναι πεσμένος στο έδαφος καθώς χτύπησε στο κεφάλι.

90+1′ Πέντε λεπτά θα είναι καθυστερήσεις για το τέλος του τελικού, πιέζει η Ξάνθη που έχει κατασκηνώσει γύρω απο την περιοχή του ΠΑΟΚ.

90+4 Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Γαιτανίδη να περνά στο ματς αντί του Λυρατζή, αλλαγή για να κερδίσει χρόνο η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

90+5′ Τέλος αγώνα στο Περιστέρι. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής στα Κ17 για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-2

Ώρα 20:00 Δεν τα κατάφεραν οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή που ωστόσο αξίζουν τον σεβασμό και τα συγχαρητήρια όλων για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλη την χρονιά. Ας μην παραγνωρίζουμε πως η Ξάνθη είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ελλάδα στα Εφηβικά πρωταθλήματα Κ17.

Ώρα 20:02 Απίστευτες στιγμές με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν και ορισμένους της Ξάνθης να είναι πεσμένοι στον αγωνιστικό χώρο με κάπιους μάλιστα να κλαίνε.  Ο Λουτσέσκου έσπευσε και έναν προς έναν τους χαιρετούσε, τους σήκωνε, τους παρηγορούσε, τους παρακινούσε να μην στεναχωριούνται.

Ωρα 20:04  Συγκεντρωμένοι  όλοι οι Ξανθιώτες με τον αντιπρόεδρο και τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Γιάννη Παπαδημητρίου να τους μιλά, ενώ παραδίπλα πανηγυρίζουν οι του ΠΑΟΚ.

Ωρα 20:06 Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της απονομής, τώρα παίρνουν τα μετάλλια τους οι παίκτες της Ξάνθης απο τα χέρια του προέδρου του Ατρόμητου Γιώργου Σπανού, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν σχηματίσει έναν διάδρομο δεξιά και αριστερά για να περνά ο καθένας τους.

K17-paokxanthiΩρα 20:10 Στα χέρια του αρχηγού του ΠΑΟΚ Σιαμπάνη το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας στα Κ17 της Super League απο τα χέρια του Σπανού. Και από δίπλα οι έφηβοι της Ξάνθης έχουν παραμείνει εκεί και χειροκροτούν τους νέους πρωταθλητές. ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΑΡΑΓΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΜΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ…

Μείνετε στο ThrakiSportS θα ακολουθήσουν στη συνέχεια της ημέρας ρεπορτάζ του αγώνα και πλήρες φωτορεπορτάζ απο τις προσπάθειες των παικτών της Ξάνθης απέναντι στον ΠΑΟΚ…