Με τεχνικό δίδυμο και μια 11αδα παίκτες η πρώτη του Λεύκιππου την Δευτέρα!

Σε αρκετά προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η προεργασία του νεοσύστατου συλλόγου μπάσκετ της Ξάνθης, του Λεύκιππου που απο τα πρώτα του κιόλας βήματα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων με την οργάνωση αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Η ομάδα του Λεύκιππου μάλιστα την προσεχή Δευτέρα 16 Μαΐου θα πραγματοποιήσει και την πρώτη συγκέντρωση του αγωνιστικού της τμήματος, έτσι ώστε να γίνει μια πρώτη γνωριμία των πρώτων παικτών που έχει αποκτήσει η ομάδα με το τεχνικό δίδυμο της ομάδας Παναγιώτη Παπαδόπουλο(στην φωτογραφία με το νούμερο 19 απο αγώνα με τους πολιτιστικούς συλλόγους) και Νίκο Μουρβάκη. Οι δυο τους θα είναι οι υπεύθυνοι του αντρικού τμήματος, με τον γνωστό καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής κ. Χατζηνικολάου να έχει συμβουλευτικό ρόλο τόσο στο αντρικό όσο και στο Παιδικό τμήμα του συλλόγου που επίσης έχει ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να ξεκινήσει απο τη νέα αγωνιστική περίοδο να βρίσκεται σε λειτουργία. Γενικός αρχηγός της ομάδας θα είναι ο Χρήστος Σοφίας.

Προπονητές στην Ακαδημία του συλλόγου θα είναι οι Θανάσης Πανδρακλάκης και Ευαγγελία Ψωμαδοπούλου όπως και ο Νίκος Μουρβάκης που θα έχει συμμετοχή και στα τμήματα Υποδομής του Λεύκιππου, και όπως τόνισε ο ίδιος στόχος του συλλόγου στις υποδομές δεν θα είναι εισπρακτικός αλλά να φέρουν μια νέα αντίληψη των πραγμάτων και μια διαφορετική νοοτροπία. Μάλιστα τονίστηκε πως οι προπονητές δεν θα έχουν καμία σχέση με τα λεφτά των Υποδομών, θα πληρώνονται μεν αλλά τα χρήματα θα πηγαίνουν απο τους γονείς στην διοίκηση του συλλόγου, στα γραφεία της ομάδας(απέναντι απο το ιατρείο του προέδρου Ματθαίου Σαββίδη), και απο την διοίκηση θα πληρώνονται οι προπονητές τον μισθό τους.

Στην κουβέντα που υπήρξε μεταξύ του τεχνικού διδύμου της ομάδας και δημοσιογράφων, στην οποία μετείχε και το ThrakiSportS, τέθηκαν ζητήματα όπως οι στόχοι του συλλόγου, ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας, όπως και το οργανωτικό κομμάτι. Το αρχικό ρόστερ του συλλόγου που θα μετέχει στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας την Δευτέρα στις 21:00 στο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, οπού θα είναι η έδρα του συλλόγου τόσο στα ματς όσο και στις προπονήσεις, θα αποτελείται μια εντεκάδα έμπειρων παλαιών παικτών αλλά και παιδιών που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα των πολιτιστικών συλλόγων, με τον Πάνο Παπαδόπουλο μάλιστα να χαρακτηρίζει με χιουμοριστική διάθεση την ομάδα ως “Εθνική ομάδα πολιτιστικών”. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για τον πρώην καλαθοσφαιριστή Ασπίδας Ξάνθης και ΓΑΣ Κομοτηνή Θεόδωρο Σταμπουλή που θα επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

Ήδη μας ανακοινώθηκαν οι 11 παίκτες που θα είναι παρόντες στην πρώτη συγκέντρωση γνωριμίας, με το τεχνικό δίδυμο να ξεκαθαρίζει πως το ρόστερ που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στοχεύουν να αριθμεί στους 15-16 παίκτες, απο τους οποίους οι 3-4 θα είναι νεαροί παίκτες που θα γίνουν γνωστοί μόλις τελειώσουν τα πρωταθλήματα καθώς αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους, ενώ γίνονται συζητήσεις για να αποκτηθεί και ο Χρήστος Κουτσογιάννης(αδερφός του σέντερ της Ασπίδας Τόλη) με σημαντική συμβολή την φετινή χρονιά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος απο τους Κατασκηνωτές. Για την περίπτωση του υπάρχει αναμονή καθώς το δελτίο του αν και δεν αγωνίστηκε φέτος ανήκει στην Ασπίδα Ξάνθης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αμφότεροι ξεκαθάρισαν για ακόμη μια φορά πως ο Λεύκιππος δεν ήρθε για να “πάρει μέρος της πίτας” των άλλων αλλά για να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ αλλά δεν υπάρχει χώρος στις δύο ομάδες της Ξάνθης να μπορούν να παίξουν. Ξεκαθαρίζοντας πως είναι τις άποψης πως η Ξάνθη αντέχει όχι τρεις αλλά ακόμη και τέσσερις ομάδες, καθώς είναι πολλοί αυτοί που αγαπούν το μπάσκετ και θα ήθελαν να συνεχίσουν να παίζουν.

Οι παίκτες που αναμένεται να αποτελέσουν το ρόστερ του Λεύκιππου, και θα βρίσκονται στην πρώτη της ομάδας είναι οι:

Θεόδωρος Σταμπουλής

Γιώργος Κούτρας

Σταύρος Σακκελαρίδης

Θεόφιλος Μεργούπης

Κώστας Μαυροματίδης

Γιάννης Βασιλειάδης

Γιώργος Λαγογιάννης

Άλκης Αποστόλου

Γιάννης Οικονόμου

Νίκος Κάλφας

Δημήτρης Ψαλτόπουλος