Και δεύτερη ομάδα από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα ανέβει Γ’ Εθνική! Ελπίδες για Αρίωνα Ξάνθης, Θύελλα Φερών και Αίαντα Κομοτηνής

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα να ανέβει και δεύτερη ομάδα από το φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS.

Σύμφωνα με όσα εντόνως φημολογούνται τις τελευταίες ημέρες στους μπασκετικούς κύκλους, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προσανατολίζεται σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών από την επόμενη κιόλας αγωνιστική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτής, η Α2 Κατηγορία είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί με 16 ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι μία επιπλέον ομάδα θα πρέπει να ανέβει από την Β’ Εθνική, η οποία εφόσον θα έχει δύο ομίλους των 16 ομάδων, θα πρέπει επίσης να καλυφθεί από συνολικά τρεις επιλαχούσες της Γ’ Εθνικής.

Κατά συνέπεια θα λιστέψουν και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που εφόσον μείνει με τον ίδιο αριθμό ομίλων και ομάδων που διεξήχθη φέτος, θα πρέπει να καλυφθούν λογικά με επιλαχούσες από τα κατά τόπους πρωταθλήματα.

Σε όλα αυτά προσθέστε και το ενδεχόμενο κάποιες από τις υπάρχουσες ομάδες στα μεγάλα πρωταθλήματα να μην δηλώσουν συμμετοχή για οικονομικούς λόγους ή να υπάρξουν συγχωνεύσεις, οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιον λόγο πλέον το πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ παίρνει φωτιά.

Γιατί μπορεί για πολλούς να θεωρείται ο Αστέρας Καβάλας απόλυτο φαβορί για την άνοδο, ωστόσο πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να ανέβει και ο φιναλίστ του τελικού του πρωταθλήματος, ενώ ενδεχομένως θα αποκτήσει αξία να διεξαχθεί και μικρός τελικός, αφού ποτέ δεν ξέρεις.

Άλλωστε κανείς δεν ξεχνά με ποιον τρόπο πριν τρία χρόνια ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κυριολεκτικά από το παράθυρο και ακριβώς την τελευταία στιγμή επέστρεψε στα εθνικά πρωταθλήματα και αγωνίστηκε για μια χρονιά στη Γ’ Εθνική, πριν επιστρέψει στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τον Αστέρα Καβάλας, έχει προκριθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος ήδη ο Αρίωνας Ξάνθης ενώ η Θύελλα Φερών και ο Αίας Κομοτηνής θα διεκδικήσουν την δική τους συμμετοχή στο φάιναλ φορ την Κυριακή, σε ματς – τελικούς που θα δώσουν εκτος έδρας με Τιτάνες Δράμας και πανσερραϊκό αντίστοιχα.