H απρόσμενη συνάντηση του Μάριου Γκιούρδα με έναν φίλο απ’ τα παλιά, που έφερε “γούρι” στον… Προμηθέα Πατρών

Έναν “φίλο” από τα παλιά είχε την ευκαιρία να συναντήσει ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής Ανδρών Βόλεϊ Μάριος Γκιούρδας, στο ξενοδοχείο της Αθήνας όπου έχει καταλύσει η Εθνική για την πρώτη φάση της προετοιμασίας της.

Στο ίδιο ξενοδοχείο φιλοξενούνταν και η ομάδα μπάσκετ του Προμηθέα Πατρών, γνωστή στους θρακιώτες από το γεγονός ότι την περσινή περίοδο συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και έπαιξε αντίπαλος με την Ασπίδα Ξάνθης και τον ΓΑΣ Κομοτηνή.

Γυμναστής στην ομάδα της Αχαΐας είναι ο Γιώργος Τάνταρος, ο οποίος την περίοδο 2007-2009 ήταν γυμναστής και στην ΕΑ Πατρών, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε τότε ο Γκιούρδας όπως και άλλοι θρακιώτες βολεϊμπολίστες (ανάμεσα στους οποίους ο Γ. Παπάζογλου και ο Κ. Γκιρτζίκης).

Η απρόσμενη συνάντησή τους έφερε αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο, με τον Τάνταρο να θυμάται ιδιαίτερα τα ταξίδια που έκαναν σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς η ΕΑΠ είχε αγωνιστεί και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για αρκετή ώρα οι δυο τους έκατσαν και τα έλεγαν στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Ο Τάνταρος είχε να πει τα καλύτερα λόγια στο ThrakiSportS για την ποιότητα και την προσωπικότητα του Μάριου Γκιούρδα και σχολίασε σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση να αναλάβει τιμ μάνατζερ στην Εθνική ότι μπήκε “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”.

Επίσης, σχολίασε με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον αναπληρωτή καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην ειδικότητα της καλαθοσφαίρισης Αν. Χατζηνικολάου και την ανιδιοτελή βοήθεια που του προσέφερε όταν του την ζήτησε, την περίοδο που εκείνος μεταπήδησε από το άθλημα του βόλεϊ στο μπάσκετ και χρειάστηκε τις γνώσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάριος Γκιούρδας και γενικά η κοινή παρουσία στο ξενοδοχείο με την Εθνική Ανδρών Βόλεϊ μάλλον έφερε… γούρι στον Προμηθέα Πατρών. Η ομάδα της Αχαϊας νίκησε με 68-79 το Ψυχικό μέσα στην Αθήνα, βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Α2 Κατηγορίας και διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στην Basket League έχοντας μάλιστα για την ώρα πλεονέκτημα έδρας μαζί με τον Φάρο Κερατσινίου για τα πλέι οφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την τωρινή βαθμολογική κατάσταση η Κύμη έχοντας 46 βαθμούς είναι πρώτη και θα ανέβει απευθείας στην Α1 και ο Φάρος Κερατσινίου με 45, ο Προμηθέας Πατρών με 44, ο ιστορικός Εθνικός με 43 και η Δόξα Λευκάδας με 41 θα αγωνιστούν στα πλέι οφ για την δεύτερη θέση. Εχουν ήδη παιχτεί 27 αγωνιστικές και μένουν άλλες τρεις για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.