Ο απολογισμός των έξι Θρακιωτών στους 59ους Σχολικούς αγώνες Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου

Μπορεί να μην είχαμε κάποιο μετάλλιο ωστόσο η παρουσία των έξι Θρακιωτών μαθητών-τριών που μετείχαν στους 59ους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες κλασσικού Αθλητισμού Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας- Κύπρου που διεξήχθη στην Πάτρα κρίνεται θετική.

Ο μόνος μαθητής που έλαβε μέρος στους αγώνες απο την Θράκη ήταν ο Χρήστος Τασιούδης του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, που τερμάτισε 7ος στην Σφαιροβολία με ρίψη στα 13,57, βολή χαμηλότερη απο την επίδοση με την οποία πέρασε στα τελικά(13,92). Απο εκεί και πέρα είχαμε συμμετοχή 5 μαθητριών απο σχολεία της Θράκης, 3 απο την Αλεξανδρούπολη και απο 1 την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Την καλύτερη βαθμολογική θέση κατέλαβε η Ευαγγελία Παπαϊωάννου του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης που κατετάγη 6η στην Σφαιροβολία με ρίψη στα 14,23, βολή αρκετά ψηλότερη απο αυτή με την οποία προκρίθηκε στα τελικά(13,51). Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Χαρά Ελευθερίου απο το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής που κατέλαβε την 8η θέση στο άλμα επί κοντώ με άλμα στα 3,10 , 20 πόντους πιο ψηλά απο το άλμα που την έστειλε στα τελικά(2,90).

Πάμε τώρα και στις τρεις Αλεξανδρούπολιτισσες, διπλή παρουσία είχαμε στα τελικά της δισκοβολίας με την Μαρία Ζουπίδου του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης να τερματίζει στην 7η θέση με βολή στα 34,87 , αρκετά πιο χαμηλά απο την επίδοση που την έστειλε στα τελικά(36,87), ενώ η Μαρία Βασιλούδια του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης τερμάτισε στην 10η θέση με ρίψη στα 26,95, επίσης χαμηλότερα απο την επίδοση της(31,29).  Τέλος η Ελευθερία Σπουρίτα του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης τερμάτισε στην 11η θέση στο τριπλούν με άλμα στα 10,54 ,λίγο πιο κάτω απο την επίδοση που την έστειλε στα τελικά(10,73)