Επιτυχίες των ιστιοπλόων του ΝΟΑ στους Αγώνες του Ευβοϊκού Κόλπου για την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα

Με την συμμετοχή τριών προκριθέντων αθλητών του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ), ολοκληρώθηκαν στον Ευβοϊκό κόλπο οι Πανελλαδικοί Αγώνες Πρόκρισης για τις Εθνικές Ομάδες σκαφών Optimist και Laser 4.7 που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα (4 -7 Μαΐου 2016) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η επιλογή των αθλητών της Εθνικής Ομάδας Optimist που αποτελείται από 13 μέλη έγινε μεταξύ 120 αθλητών που προκρίθηκαν από τα περιφερειακά πρωταθλήματα από ένα σύνολο 580 αθλητών από όλη την Ελλάδα.  Μετά από 4 αγωνιστικές ημέρες και 12 ιστιοδρομίες ο αθλητής του NOA Πολυχρόνης Γιαννακίδης κατέλαβε την 31η θέση γενικής αφού προηγουμένως, μετά την δεύτερη ημέρα, κατάφερε να προκριθεί στον Χρυσό Στόλο.

Αντίστοιχα η Εθνική Ομάδα Laser 4,7 αποτελείται από 18 μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται τα 10 (δέκα) πρώτα αγόρια και τα 8 (οκτώ) πρώτα κορίτσια των τελικών αποτελεσμάτων της Πανελλαδικής πρόκρισης όπου συμμετείχαν οι 84 καλύτεροι αθλητές μετά την προηγούμενη πρόκρισή τους από τα περιφερειακά πρωταθλήματα στα οποία συμμετείχαν συνολικά 235 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει και το e-evros, μετά από 4 αγωνιστικές ημέρες και 10 ιστιοδρομίες o Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου κατέλαβε την 15η θέση της γενικής κατάταξης (14η στα αγόρια). Η Δήμητρα Παπαχρήστου κατέλαβε 55η θέση γενικής (και αναδείχθηκε 14η στα κορίτσια). Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μια άτυχη στιγμή τραυματισμού σε αγώνα προετοιμασίας στέρησε στον τέταρτο προκριθέντα αθλητή του ΝΟΑ Βαγγέλη Δολιανίτη την συμμετοχή του στον αγώνα της πρόκρισης.