Photos: Την (ξανα)σήκωσε την κούπα η Μάγδα Κεπεσίδου! Πρωταθλήτρια και MVP όλου του πρωταθλήματος!

Πρωταθλήτρια με τη Νέα Ιωνία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αλλά και πολυτιμότερη παίκτρια όλου του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών αναδείχθηκε η Αλεξανδρουπολίτισσα γκολκίπερ Μάγδα Κεπεσίδου, που ήταν και εκείνη που κλήθηκε να σηκώσει την κούπα!

Με «γρανιτένια» άμυνα χάρη στην Εβρίτισσα που κατέβασε ξανά τα ρολά έχοντας 20 αποκρούσεις μόνο στον τελευταίο τελικό αλλά και έξυπνες επιθέσεις, η Νέα Ιωνία κατάφερε να βρει και να χτυπήσει τα αδύνατα σημεία του ΠΑΟΚ στερώντας του για μία ακόμα φορά το βαρύτιμο τρόπαιο και παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου.

Ετσι η Νέα Ιωνία, που είχε κερδίσει και στην Θεσσαλονίκη σπάζοντας την έδρα του ΠΑΟΚ, ζευγάρωσε τις νίκες της και κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα έχοντας ως συστατικό για την επιτυχία την πολυφωνία τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι από την ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου και του Δημήτρη Καφφάτου απουσίασε η σταρ της ομάδας, Λαμπρίνας Τσάκαλου, η οποία προ διμήνου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον καρπό του αριστερού χεριού της.

Όπως προαναφέρθηκε, τον τίτλο της πολυτιμότερης αθλήτριας των τελικών αλλά και συνολικά της Α1 Γυναικών περιόδου 2015-2016 κατέκτησε η Μάγδα Κεπεσίδου. Η 19χρονη τερματοφύλακας από την Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στους τελικούς, έχοντας στον δεύτερο 20 επεμβάσεις και ποσοστό αποκρούσεων που ξεπέρασε το 60%.

Η νεαρή πορτιέρο της Νέας Ιωνίας που πήρε 10 ψήφους από τους συνολικά 14 εκπροσώπους των ΜΜΕ που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, δήλωσε: «Παίξαμε με ψυχραιμία και μας βοήθησε πολύ ψυχολογικά η νίκη στον 1ο τελικό στην έδρα του ΠΑΟΚ. Κερδίσαμε τις προσωπικές μονομαχίες και ήμασταν γενικά καλύτερες στις λεπτομέρειες. Είχαμε καλύτερη άμυνα και πιο σωστές επιλογές στην επίθεση».

Για το αν θα ήθελε να κάνει το βήμα στο εξωτερικό απάντησε: «Δεν ξέρω ακόμα είναι νωρίς. Οι… σειρήνες από το εξωτερικό υπάρχουν και σίγουρα βλέποντας προχθές το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, με έκανε να θέλω ακόμα περισσότερο να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου εκτός Ελλάδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας ακόμα θρακιώτης συμμετείχε στον τελικό, ο ξανθιώτης Ανδρέας Μπέτμαν που μαζί με τον Μιχάλη Τζαφερόπουλο ήταν το δίδυμο των διαιτητών και αυτού του τελικού.

Δείτε φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς της Μάγδας Κεπεσίδου για την κατάκτηση του τίτλου με τη Νέα Ιωνία αλλά και την προσωπική της βράβευση, μέσα από τον φακό του συνεργαζόμενου με το ThrakiSportS φωτογραφικού πρακτορείου InTime…