Διπλή άνοδο πανηγύρισε η οικογένεια Σουάνη σε Κέρκυρα και… Έβρο!

Με την ψυχή τους γλέντησαν στην Κέρκυρα τον θρίαμβο επί του Απόλλων Σμύρνης που τους εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή στην Super League τρεις στροφές πριν απο το τέλος.

Ένας απο τους πρωταγωνιστές της φετινής σαιζόν αλλά και των… πανηγυριών ήταν ο Δημήτρης Σουάνης, ο Χαλκιδικιώτης επιθετικός που πέρασε στα γήπεδα της Θράκης 7 χρόνια! Αρχικά για μια τριετία σε Γ’ και Β’ Εθνική με την φανέλα του Πανθρακικού(2005-2008) και εν συνεχεία μια τετραετία στην Skoda Ξάνθη(2008-2012). Σε αυτά τα 7 χρόνια ο “Σου” κατάφερε να σκοράρει 23 τέρματα, 13 με την φανέλα του Πανθρακικού και 10 με αυτή της Ξάνθης.

souanis kostasΠόσοι όμως γνωρίζετε πως η οικογένεια Σουάνη πέρα απο Ροδόπη και Ξάνθη έχει ποδοσφαιρική παρουσία και στον τρίτο νομό της Θράκης τον Έβρο, και μάλιστα όπως ο Δημήτρης έτσι και το έτερο μέλος της οικογένειας πανηγύρισε άνοδο φέτος! Ο λόγος για τον αδερφό του Δημήτρη τον Κωνσταντίνο Σουάνη(φωτο αριστερά) που την φετινή σαιζόν φόρεσε τα χρώματα της Ένωσης Κυανής Ασβεστάδων, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ κατηγορία(θυμηθείτε ΕΔΩ). Ο 23χρονος Κωνσταντίνος βρίσκεται στον Έβρο λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, καθώς είναι φαντάρος, και απο τον Οκτώβριο με παραίνεση ενός πρώην συμπαίκτη του αδερφού του στην Ξάνθη, τον Σταύρο Σταθάκη, πήγε στην ομάδα των Ασβεστάδων την οποία βοήθησε στην άνοδο με την παρουσία του στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας.  Και μαζί με τους συμπαίκτες του γλέντησε και αυτός την άνοδο(θυμηθείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ ΕΔΩ).

Έτσι η οικογένεια Σουάνη την φετινή χρονιά πανηγύρισε δύο φορές άνοδο, αρχικά για τον Κωνσταντίνο με την Ένωση Κυανής Ασβεστάδων και εν συνεχεία για τον μεγάλο αδερφό της οικογένειας τον Δημήτρη με την φανέλα της Κέρκυρας. Ενώ με την παρουσία του Κωνσταντίνου στον Έβρο, πλέον η οικογένεια έχει περάσει ποδοσφαιρικά και απο τους τρεις νομούς της Θράκης!