Αποκλειστικό: Έρχεται στην Θράκη για τον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γ. Βασιλακόπουλος

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, έρχεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα τέλη της εβδομάδας στην Θράκη προκειμένου να παραβρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην Κομοτηνή ανάμεσα στην Φιλία Ορεστιάδας και τον Αστέρα Καβάλας.

Όπως είναι γνωστό, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχει επιχειρήσει φέτος να αναβαθμίσει τον θεσμό του κυπέλλου, που έχει πάρει και το όνομα του εκλιπόντος επί σειρά ετών μέλους του ΔΣ της ΕΟΚ Τάσου Χαραλαμπίδη και στο πλαίσιο αυτό, έχει προσκληθεί και ο Βασιλακόπουλος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Βασιλακόπουλος έχει καταρχήν αποδεχθεί την πρόσκληση και το Σάββατο που μας έρχεται να βρίσκεται στην Κομοτηνή, μαζί με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Τάκη Τσαγκρώνη, που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαγκρώνης ήταν εκείνος που ηγήθηκε από διοικητικής πλευράς της αποστολής της Εθνικής Ομάδας στην Ξάνθη τον περασμένο Αύγουστο και μετέφερε στον Βασιλακόπουλο τις καλύτερες εντυπώσεις από την θέρμη και την δίψα του θρακιώτικου κοινού για το μπάσκετ.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει δεσμευθεί για ανάθεση σημαντικών διοργανώσεων το επόμενο διάστημα στην Θράκη. Έπαιξε μάλιστα σοβαρά η πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος στην Ξάνθη, αλλά η σκέψη αποσύρθηκε μετά την πρόκριση δύο αθηναϊκών ομάδων σε αυτόν.

Ο τελικός του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ “Τάσος Χαραλαμπίδης” θα διεξαχθεί στις 7.00 το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής. Η γιορτή του μπάσκετ θα συμπέσει με την γιορτή της πόλης της Κομοτηνής και της επετείου από την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό.