Επέτειος: Το γκολ του Καραγκιοζόπουλου, ο… έφηβος Ντέμης και η αποβολή του Μπανιώτη

O παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, με αφορμή την επέτειο από το γκολ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου που χάρισε το πρωτάθλημα στην “Ένωση” τη σεζόν 1988-89, ανέβασε μία φωτογραφία από τη συγκεκριμένη φάση στην επίσημη σελίδα του στο facebook.

Ήταν στις 7 Μαΐου του 1989 όταν η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το πρωτάθλημα. “Χρυσός σκόρερ” ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, που διεξαγόταν στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ πήγαινε στο ματς έναν πόντο μπροστά από τον Ολυμπιακό αλλά αγωνιζόταν εκτός έδρας. Ήθελε ισοπαλία για να πάει στην τελευταία αγωνιστική ευρισκόμενη μπροστά από τους ερυθρόλευκους και να σφραγίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια την κατάκτηση του τίτλου.

protoselido-ixo-karagiozopoulosΉταν ένα ματς με πολύ μεγάλη ένταση, με ξύλο, τραυματίες, ζημιές και… πέντε αποβολές. «Ο Καραμάνης άφησε την ΑΕΚ με οκτώ παίκτες και με εννέα τον Ολυμπιακό. Αποβλήθηκαν Χαντζίδης, Μανωλάς, Πεππές, Μπανιώτης, Χατζής – Ακυρώθηκε γκολ του Ντέταρι που ήταν άκυρο δύο φορές (φάουλ και οφσάιντ), ενώ δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Σταματή. Παρότι φωνάζουν οι ερευθρόλευκοι, η διαιτησία Καραμάνη αδίκησε την ΑΕΚ», έγραφε την επόμενη μέρα η «Αθλητική Ηχώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπανιώτης είναι ο Κομοτηναίος παλαίμαχος άσος, που είχε πάει στον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ και στην συνέχεια ήρθε και στην Ξάνθη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε αποβληθεί. Ο Μηνάς Χατζίδης στη συνέχεια ήρθε για λίγο ως προπονητής στην Ξάνθη, ενώ ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Γούναρης κάθισε σχεδόν 15 χρόνια μετά στον πάγκο του Πανθρακικού.

Η Ένωση έμελλε να επικρατήσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή. «Υπεράξια Πρωταθλήτρια, ο Καραγκιοζόπουλος το γκολ της 10ετίας», έγραφε το πρωτοσέλιδο της Ηχούς την επόμενη μέρα.  Με αφορμή τη συμπλήρωση 27 ετών από εκείνο το ματς, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης, έφηβος τότε και ενδεχομένως κάπου στην εξέδρα ή σε κάποια καφετέρια της Αλεξανδρούπολης ως οπαδός, ανέβασε μία φωτογραφία από τη συγκεκριμένη φάση στην επίσημη σελίδα του στο facebook.