Χωρίς πρόκριση για το Ρίο επιστρέφουν από το Προολυμπιακό της Πόλης οι Έλληνες παλαιστές

Χωρίς κάποια πρόκριση για το Ρίο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της η Εθνική Ομάδα Ανδρώμν – Γυναικών, που συμμετείχε από την Παρασκευή στο προολυμπιακό τουρνουά της Κωνσταντινούπολης.

Το πρωί της Κυριακής αγωνίστηκαν τέσσερις Έλληνες αθλητές της ελευθέρας αλλά δεν κατάφεραν να προχωρήσουν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Στα 74κ. ο Αλέξανδρος Σαμανίδης ξεκίνησε από τους «16» όπου γνώρισε την ήττα από τον Γερμανό Μάρτιν Ομπστς με 8-4. Στα 86κ. ο Τιμοφέι Ξενίδης άρχισε από τα προκριματικά αντιμετωπίζοντας τον Καναδό Τάμερλαν Τάγκζιεφ. Ωστόσο αποκλείστηκε αφού ηττήθηκε με 6-4. Την ίδια τύχη είχε και ο Νίκος Παπαοικονόμου που άρχισε από τους «16» και αποκλείστηκε από τον Ινδό Μαουσάμ Κχάτρι με 10-0. Ο Γιάννης Αρζουμανίδης το πάλεψε απέναντι στον Νοτιοκορεάτη Ναμ Κουνζίν αλλά έχασε με 6-5.

Το προηγούμενο διήμερο δεν είχαν καταφέρει να πάρουν προκρίσεις οι Αγόρω Παπαβασιλείου (που αγωνίζεται στα 63κιλά) και η Δήμητρα Χριστοδουλάκη
(69κ.). Δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των κατηγοριών τους και να εξασφαλίσουν θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και οι αθλητές της ελληνορωμαϊκήςΑπόστολος Μανουηλίδης  (59κ.),  Βλαδίμηρος Ματιάς  (66κ.), Γιώργος Πρεβολαράκης  (75κ.),  Δημήτρης Τσεκερίδης  (85κ.) καθώς και τα αδέρφια που τυγχάνουν και φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης Γιώργος Κουτσιούμπας (98κ.)  και  Ξενοφών Κουτσιούμπας (130κ.).

Κατά συνέπεια, στο Ρίο η Ελλάδα θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με έναν αθλητή λιγότερο από το Λονδίνο. Μοναδική εκπρόσωπος θα είναι η Μαρία Πρεβολαράκη.