Παίδες για… φίλημα! Στα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος η Ασπίδα Ξάνθης!!!

Έχουν βαλθεί να τρελάνουν τους πάντες τα τρομερά παιδιά του Χρήστου Βαχαρίδη που διέλυσαν την Καστοριά με 61-32 στον “τελικό” θεωρητικά της Β’ φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και πήραν πανηγυρική πρόκριση, παρότι έχουν ακόμα ένα ματς σήμερα(8/5) με τα Μουδανιά, για την τελική φάση και τις έξι κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα που θα γίνει στα τέλη Ιούνη στα Τρίκαλα.

Οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας έκαναν συγκλονιστική εμφάνιση κυρίως στην άμυνα, ξεκινώντας εκπληκτικά απο το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο που προηγήθηκαν με 13-0! Ενώ και στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες της Ασπίδας συνέχισαν να έχουν πατημένο το πόδι στο γκάζι τελειώνοντας το ημίχρονο με +17(31-14).  Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα της Ξάνθης, που διατηρούσε τον ρυθμό του παιχνιδιού με χαρακτηριστική άνεση και ανέβασε την διαφορά μέχρι και τους 32 πόντους.  Το τελικό 62-31 ήρθε εύκολα και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς από παίκτες, προπονητές και φιλάθλους, που βρέθηκαν στο κλειστό της Μίκρας.

Τα επιτεύγματα που έχουν καταφέρει οι τρομεροί Παίδες της Ασπίδας, που παραμένουν αήττητοι, είναι εντυπωσιακά. Η ομάδα της Ξάνθης θα έχει την ευκαιρία για… φιέστα στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τα Μουδανιά, σε μια αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα οπού θα σφραγίσει την πρόκριση της στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα γίνει στα Τρίκαλα στα τέλη Ιουνίου.

Η ομάδα μας πιστοποίησε την ανωτερότητα της σε αυτό το μίνι τουρνουά και στον αυριανό αγώνα, διαδικαστικού χαρακτήρα, με τα Μουδανιά(15:00) θα σφραγίσει και τυπικά την πρόκρισή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων, που θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου στα Τρίκαλα.

Δεκάλεπτα: 0-13, 14-31(ημίχρονο), 28-42, 32-61(τελικό αποτέλεσμα)

AΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρ. Βαχαρίδης, Αντ. Κασαρτζίδης) Τσεκης 6, Χαραλαμπίδης 3(1), Σμυρλόγλου 3(1), Κυβρακίδης, Αρβανιτάκης 2, Χατζηγεωργίου, Ντεμάι, Ναλμπάντης, Πατσής 25(2), Κουρτίδης 20(2), Τσουράπας, Παυλάκης 2