ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς των προημιτελικών του πρωταθλήματος Ανδρών

Με τον Αρίων Ξάνθης να είναι η μοναδική ομάδα της Θράκης που ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσεις της στα πλεί οφ του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης.

Η ομάδα του Αρίων ήταν ανώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια και επικράτησε του Ρούπελ Σιδηροκάστρου στην αναμέτρηση που έγινε στο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής της Ξάνθης, με τους Ξανθιώτες να κερδίζουν με 66-41 και να πηγαίνουν στο Σιδηρόκαστρο την Τετάρτη με σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι έτερες δύο εκπρόσωποι της Θράκης στα προημιτελικά του πρωταθλήματος Ανδρών ξεκίνησαν με ήττες αμφότερες εκτός έδρας οπότε την Τετάρτη θα πρέπει να κερδίσουν για να ισοφαρίσουν την σειρά και να αναπτερώσουν τις ελπίδες του για πρόκριση. Ο Αίας Κομοτηνής γνώρισε την ήττα με 75-51 από τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες και την Τετάρτη θα ψάξει την ισοφάριση στην Κομοτηνή. Η Θύελλα Φερών ηττήθηκε με 72-58 από τους Τιτάνες στην Δράμα, τους οποίους θα υποδεχτούν την Τετάρτη στις Φέρες.

Τέλος όπως αναμενόταν ο Αστέρας Καβάλας δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στο Παγγαίο και με νίκη 99-60 έκανε το 1-0 στην σειρά πριν το δεύτερο ματς στην έδρα του Παγγαίου την Τετάρτη.